Zumba-instruktør: Det skal være sjovt at være sund

Profilbillede
dato

Mød den livsglade zumba-instruktør og indehaver af holdtrænings- og sundhedscenteret i Lystrup Power For Life, Pernille Ryge Koch. 

Hendes motto er simpelt:

“Det skal være sjovt at være sund.”

Første gang du møder Pernille Ryge Koch, vil du uden tvivl lægge mærke til det store smil og den fængende energi, hun har omkring sig. Når hun står foran dig på gulvet, så er du ikke et sekund i tvivl om, at du er i gode hænder. 

Loyalitet, sundhed, tryghed og familiære forbindelser er nogle er nøgleordene for Power For Life. Et center, hvor det er hyggeligt at komme, og hvor der er plads til alle. Det vigtigste for centrets ejer er, at man kan komme der og føle sig tryg, mens man træner. Uanset hvordan du ser ud, hvordan din kondition er eller hvor gammel du er, så skal du være klar på at blive mødt af åbne arme i trygge rammer.

“Det er vigtigt, at jeg kender mine medlemmer. Jeg lader dem komme ind på mit liv, og de gør det samme. Tillid og fortrolighed er væsentligt for mit center, så jeg gør en dyd ud af at kende alle ved navn. Selvom de ikke deltager i mine timer, så kender jeg alle,” fortæller Pernille.

Denne mentalitet kan mærkes i centeret, som er bygget op af en loyal kerne, der har været med lige fra begyndelsen. Der bliver ved med at være en stærk loyalitet blandt gamle og nye medlemmer. Det fleste er kommet her for at blive.

Alle skal have en ven

Når man træder ind i centeret på sin første dag, skal man føle sig hjemme. Der er mange, som kommer i klubben med deres nabo, familie eller venner. Men hvis du kommer alene, så skal du slet ikke bekymre dig. I Power For Life bliver man lynhurtig en del af fællesskabet, så man altid har en ven til træningen.

Pernille gør sig umage for, at medlemmerne ikke føler sig alene, når de ankommer. Alle instruktørerne er derfor oplært i at inkludere medlemmer og skabe et fællesskab på de diverse hold. 

“Der skal være plads til kærlige drillerier i ligeså høj grad, som der skal være plads til en skulder at græde ud ved efter en hård dag,” uddyber Pernille

En fuldtids-fritidsinteresse

Pernille Ryge Koch har altid nydt stor glæde af motion og fysisk aktivitet. Fra hun var helt lille, har hendes hverdag været proppet med dans og badminton - både på konkurrence- og hyggeplan. Men da Pernille flyttede hjemmefra, begyndte andre ting at trække i hende og hun mistede for en stund forbindelsen til det stærke foreningsliv, men glemte den aldrig.

For 11 år siden kom Zumba til Danmark. Pernille har altid godt vidst, at hun på et tidspunkt ville vende tilbage til dansen, så dette virkede som en oplagt mulighed. Zumba giver mulighed for at danse uden at være afhængig af en partner - og så har man det sjovt samtidig.

Pernille fik hurtigt taget en uddannelse og meldte sig som instruktør i den lokale forening én gang om ugen. Men én gang om ugen blev hurtigt til mange hold og flere foreninger. Pludselig begyndte fritidsinteressen at fylde ligeså meget som Pernilles fuldtidsjob som marketingchef.

“Det var blevet en passion på en helt anden måde, og som eneforsørger med fuldtids-fritidsinteresse hang tingene bare ikke sammen længere,” fortæller Pernille om perioden, hvor hun indså, at Zumba var hendes fremtid.

Et fundament blev lagt

Fundamentet for at skabe Power For Life blev lagt af to omgange. 

Det første fundament blev skabt, da Pernille fik en aftale med Beboerhuset i Lystrup om at låne én af deres sale til drop-in sommer-Zumba, når foreningslivet holdt ferielukket. På den første dag mødte 130 danseglade mennesker op til Pernilles time, og det gik op for hende, at mange delte hendes interesse.

Den anden del af fundamentet bunder i Pernilles personlige fortælling. For 14 år siden mistede hun sin mor til kræft og for 9,5 år siden blev hendes far ramt og indlagt. Farens sygdomsforløb blev det endelige startskud.

“Jeg blev nødt til at stoppe op og kigge indad. Lavede jeg det, jeg brændte for?” spurgte Pernille sig selv.

Og svaret var nej. Der var pludselig ikke langt fra tanke til handling og Power For Life blev etableret. Heldigvis var det nemt at starte op, fordi Pernille havde en del loyale medlemmer fra Beboerhuset. 

Senere hen er hun blevet uddannet kostvejleder med fokus på vægttab og sportsernæring samt helbredstjek. I takt med forældrenes sygdom, blev det vigtigere og vigtigere at skabe et fundament for en sund livsstil. I dag yder Power For Life en stor hjælp for alle deres medlemmer, så de kan leve sundt på den sjove måde.

“Det er med have øje for, at det ikke må blive fanatisk. Der skal være plads til det hele, balancen er det vigtigste - og det skal være sjovt at være sund,” forklarer Pernille.

En kamp for fremtiden

Enhver udvidelse af centret, som er blevet foretaget, er foretaget med hjertet. Men Pernille lægger ikke skjul på, at Corona har været en lang kamp for centeret. Heldigvis er det en kamp, som hun gerne tager.

“Den energi jeg har lagt i at overleve, har vist mig hvor meget virksomheden betyder både for mig og for medlemmerne.” Fortæller Pernille om corona-nedlukningen, som heldigvis er ved at nå sin ende til centerets 9 års fødselsdag i april. 

Man kan lægge mange planer for fremtiden, men Pernille sørger for at få nye ideer prøvet af så snart de opstår. Det giver hende mulighed for at skabe et center i udvikling, men med troværdighed.

Følg Pernille på virksomhedens Facebook eller hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Power For Life // Pernille Ryge Koch