Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Profilbillede
dato

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

Forældrene blev orienteret om, at de kunne hente deres børn i idrætscentret, og både politi og skole informerede kort om situationen derude til de forældre, der mødte op. Derudover var Offerrådgivningen på stedet for at tilbyde samtaler til dem, der havde brug for nogen at tale med om episoden.

Politiet foretog undersøgelser på skolen, blandt andet med bombehunde, og Forsvarets eksperter i ammunitionsrydning (EOD) deltog også. Der blev ikke fundet nogen former for mistænkelige genstande, og afspærringen blev ophævet. 

Østjyllands Politis intensive efterforskning af sagen ledte hurtigt på sporet af en 16-årig dreng, der kl. 13.55 anholdt på sin adresse på Sjælland af betjente fra Københavns Vestegns Politi, som nu har overtaget sagen. 

 

Den mobile politistation står klar onsdag morgen

Østjyllands Politis mobile politistation vil onsdag morgen være til stede på Elsted Skole, og de fremmødte betjente står klar til at tage en snak med både børn og voksne. 

”Både elever og lærere har generelt taget det meget stille og roligt, trods sagens alvorlige karakter. Stor ros til skolen for at håndtere situationen meget professionelt. Heldigvis fik vi hurtigt fat i en mistænkt, og nu sender vi vores mobile politistation ud på skolen i morgen for at skabe tryghed og for at kunne svare på eventuelle spørgsmål,” siger politiinspektør Brian Voss Olsen.  

 

Da det er Københavns Vestegns Politi, der har overtaget sagen, har Østjyllands Politi ikke yderligere oplysninger om den mistænkte og hændelsesforløbet. 

 
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi