Power For Life - historien om sammenhold og sved på panden

Foto: En kostsamtale // Pernille Ryge Koch.
Profilbillede
dato

I 10,5 år har Pernille Ryge Koch arbejdet som indehaver, instruktør og kostvejleder i Power For Life - lær hende at kende her.

Pernille åbnede Power For Life i april 2012. Inden da arbejdede hun som marketingchef og havde arbejdet med markedsføring og kommunikation størstedelen af sit arbejdsliv. Så hvad fik hende til at skifte en stilling som Marketingchef ud med denne mere usikre jobfunktion som selvstændig indehaver af et holdtræningscenter?

"Jeg mistede min mor til kræft for 15 år siden efter et slemt sygdomsforløb. Da min far så for 11 år siden også fik konstateret kræft, tog jeg mit eget liv op til revision. Jeg havde på daværende tidspunkt undervist i Zumba et års tid og fået skabt et godt fundament af deltagere," siger Pernille. 


Foto: En ganske almindelige holdtime i Power For Life // Pernille Ryge Koch

En dejlig historie
Hun blev fritstillet fra sit job som marketingchef og havde 6 måneder på fuld løn til at tænke over tingene.

"Da de tre måneder var gået, havde jeg truffet en beslutning. Så jeg fandt mine lokaler på Bremårevej 15 i Lystrup, lavede en hjemmeside og gik rundt med ca. 30.000 flyere i Aarhus N - og det var inden postkasserne kom ud til vejen at stå," siger Pernille.

Pernille åbnede 15. april 2012 med en noget mindre holdplan end den, hun har i dag. Samtidig uddannede hun sig til kostvejleder med speciale i vægttab. Siden da er det blevet en livsstil for Pernille at hjælpe og vejlede andre til et sundere liv på den ene eller anden måde. Pernille uddyber:

"Mine forældre er min evige motivation for at fortsætte og specielt, når det har været hårdt som Corona-årene. Min mor fra sin stjerne i himlen og min far sund og rask med altid støtte og gode råd fra sine egne mange år som selvstændig,” fortæller Pernille. 

Unikt sammenhold
Sådan blev Power For Life skabt. Et job som giver smil på læben, når indehaver, instruktør og kostvejlederen fortæller om hverdagen i Power For Life.

“Det allerbedste ved min beslutning for 11 år siden er uden sammenligning at vide, at jeg gør og i alle årerne har gjort en forskel for rigtig mange mennesker - både mine medlemmer og klienter."

Fortæller Pernille og uddyber:

"Mange af mine medlemmer har været medlem i Power For Life lige fra første åbningsdag, og nye, der er kommet til gennem årerne, bliver som regel også hængende, fordi stemningen og sammenholdet er helt unikt."

Medlemmerne er vilde med Power For Life. De udtaler blandt andet, at det er et dejligt og uformelt sted med super god stemning og energi. Andre fortæller Pernille: "Det er et helt unikt sted", "fantastisk fleksibilitet", "dejligt at vi har det skønne sted i Lystrup" og "skøn variation med de forskellige hold". 


Foto: Når jeg trænger til en pause fra undervisning, tager jeg løbeskone på. Enten for at løbe for mig selv, men lige så tit deltager jeg i forskellig sociale og velgørenhedsløb, og så laver jeg det til en arrangement, hvor vi så tager en flok afsted fra Power For Life. // Pernille Ryge Koch

Kostklienter er en stor gave
Pernille roser sine fantastiske og dygtige instruktører, der naturligvis også er en vigtig del af, at Power For Life har så mange glade og tilfredse medlemmer. 

"I forhold til mine kostklienter kan jeg blive helt ydmyg, når jeg tænker på dem. Jeg har haft mange klienter i mine hænder gennem alle årene og de har hver på deres måde sat et unikt fodaftryk i mit liv," fortæller Pernille. 

Klienterne rejser ikke alene, når de kommer til Pernille.

"Det har været fantastiske rejser, jeg har været på sammen med dem, og det gør mig altid netop både ydmyg men også stolt, at netop de har valgt mig til deres ”hjælper” i så vigtig en ting. At kunne hjælpe dem til både vægttab, større selvtillid og selvværd samt livsstilsomlægning til et sundere liv, har været en stor gave,” fortæller Pernille. 

Mange arbejdsopgaver
Men hvad indebærer jobbet som både indehaver, instruktør og kostvejleder egentlig? Det spurgte vi Pernille om.

“Da jeg både er ejer af Power For Life, men også holdtræningsinstruktør og kostvejleder har jeg mange forskellige arbejdsopgaver og flere forskellige kasketter på."

Som indehaver har Pernille ansvar for, at centret og dagligdagen fungerer samt ansvaret for sine ansatte instruktører.

Power For Life er et enkeltmandsfirma, hvor Pernille selv står for alt det administrative fra bogføring, regnskab osv. til markedsføring både offline og online, ny-udvikling af centret, tilpasning af holdplan, bemandingsplan og andre administrative opgaver.

"Når jeg står i front som holdinstruktør på mine hold, er mine arbejdsopgaver præcis det samme som mine instruktører. Det vigtigste er at sikre, at deltagerne på holdene får en god træningsoplevelse, så de bliver ved med at træne og dermed fastholde den gode og sunde træningsvane."

Ellers indebærer den del af jobbet programplanlægning af det enkelte hold, klargøring af playliste og hele tiden at holde sig opdateret med, hvad der sker af nyt inden for området.


Foto: Jeg fastholder altid min træning - også når jeg har ferie. Her er det min seneste ferie på Playitas. // Pernille Ryge Koch

Hjælp til et sundere liv
Som kostvejleder hjælper Pernille sine klienter til et sundere liv ved hjælp af kostomlægning, vægttab, vægtøgning eller blot tilpasning af deres eksisterende kost, så det f.eks. passer bedre i tråd med en eventuel livsstilssygdom.

"Min klientgruppe breder sig over klienter med blandt andet diabetes, for højt kolesterol, for højt blodtryk, spiseforstyrrelser af den ene eller anden slags til veganere/vegetarer samt overvægtige og normalvægtige, der gerne vil leve sundere," fortæller Pernille. 

Udover at have klienter, som kommer i Power For Life, kommer hun også ud i virksomheder og laver kostvejledning og helbredstjek/sundhedstjek på medarbejdere. Her kan Hummels hovedkontor på havnen i Århus nævnes som et eksempel fra i år.

"Ovenstående er mine primære opgaver, men derudover holder jeg også foredrag og laver enkeltstående events og arrangementer både i Power For Life's lokaler og udenfor. Fælles nævneren for disse tiltag er, at det altid har noget med sund livsstil at gøre,” siger Pernille. 

Sammen - hver for sig
I de år Pernille har arbejdet hos Power For Life har der været et væld af oplevelser, men særligt ét minde står klart.

“Når jeg tænker tilbage på de sidste 10,5 år er der mange oplevelser - både små ting fra hverdagen og lidt "større" ting fra arrangementer eller når jeg har været "ude af huset" og underviser på den ene eller anden måde, som har gemt sig i mit hjerte."

Men den støtte og opbakning, Pernille oplevede gennem Corona nedlukningerne, var helt speciel.

"Under den første nedlukning, hvor jeg med lynets hast (og uden at vide, hvad jeg gjorde) omlagde hele holdplanen til online træning. Filmede mine instruktører på deres timer og live streamede mine egne timer hjem i stuerne til medlemmerne, så vi stadig kunne træne sammen - men hver for sig.

De tre måneder fandt de et helt andet sammenhold om træningen og stort set ingen af medlemmerne meldte sig ud eller satte deres medlemskab på pause - heller ikke selv om de ikke deltog online.

"Den støtte og kærlighed til Power For Life glemmer jeg aldrig. Og at det hele så gentog sig under den næste og meget længere nedlukning, hvor vi det meste af tiden trænede udenfor, er stadig svært for mig at sætte ord på."

Corona bragte meget "skidt" med sig, men for Power For Life, medlemmerne, instruktørerne og Pernille bragte det også nogle sjove, unikke og uforglemmelige oplevelser med sig. Pernille uddyber:

"Der opstod et særligt træningsbånd mellem os, da vi stod i alt slags vejr og trænede og oplevede efterår blive til vinter og vinter blive til forår og næsten sommer, inden vi måtte komme ind i salen igen."

Du finder meget mere om Power For Life på deres Facebookside og hjemmeside.

Besøg Power For Life på adressen Bremårevej 15, 8520 Lystrup.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Power For Life