Nyt fra Lystrup i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Lystrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.00 en 28-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg, efter politiet tirsdag aften fandt kokain i en lejlighed i Tilst. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre under grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 12.00 en 41-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for vidnetrusler ved søndag at have opsøgt en mand på hans adresse i Aarhus, hvor han truede ham i et forsøg på at få ham til at undlade at vidne i en retssag. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre under grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

81 personer sigtet under færdselsindsats i det vestlige Aarhus

Østjyllands Politi var tirsdag aften på færdselsindsats i det vestlige Aarhus, og her blev der skrevet sigtelser til 81 trafikanter. De fleste blev givet til bilister, der kørte for stærkt, kørte uden sele eller talte i mobiltelefon under kørslen, men der var også en del andre overtrædelser af færdselsloven. 

Det var ikke kun bilisterne, der var i fokus. Betjentene delte også bøder ud til folk, der kørte på el-løbehjul og havde glemt den lovpligtige hjelm, ligesom nogle enkelte cyklister også kan se frem til en bøde. 

Resultatet af den samlede indsats tirsdag fordelte sig på følgende sigtelser: 

2 stk. hastighed/betinget.
15 stk. hastighed/klip.
1 stk. hastighed/bøde.

2 stk. kørsel i frakendelsestiden.
1 stk. kørsel uden førerret.
3 stk. overladelse af køretøj til person uden kørekort.

15 stk. mobiltelefon/klip.
1 stk. kørsel i nødspor/klip.
3 stk. ej respekteret fuld stop/klip.
1 stk. rødt lys/klip.

12 stk. ej anvendt sikkerhedssele.
2 stk. manglende tegngivning.
1 stk. forkert lygteføring.
1 stk. gult lys/bil.
1 stk. overskredet spærrelinie.
2 stk. fejl og mangler/synsindkaldelse.
1 stk. nummerpladeinddragelse pga. syn.
4 stk. kørekort ej medbragt.
1 stk. misbrug af prøveskilte.
1 stk. manglende bagerst prøveskilt.
1 stk. manglende medbragt tilladelse for lån af prøveskilte.
1 stk. manglende cvr-nummer.
2 stk. tildækket nummerplade.
1 stk. styrthjelm ej anvendt.
1 stk. manglende trekant for langsomkørende køretøjer.

4 stk. el-løbehjul uden hjelm.
1 stk. el-løbehjul ej benyttet cykelsti.

1 stk. cykel i venstre side.
1 stk. cykel i fodgængerfelt.
1 stk. rødt lys/cykel.
1 stk. mobiltelefon/cykel.

**

 

Falske betjente og bankmænd narrede flere ældre

Østjyllands Politi fik tirsdag tre anmeldelser fra ældre, der var blevet snydt af bedragere, der udgav sig for at være fra banken eller politiet. 

En 80-årig kvinde fra Randers fortalte, at hun søndag var blevet ringet op af en mand, der sagde, at han var fra politiet. Den falske betjent forklarede hende, at der var en svindler, som muligvis var ude efter hendes penge, og at hun derfor skulle overføre penge fra hendes konto til flere forskellige konti, og så ville hun få pengene tilbage, når de var sikret. Kvinden fulgte mandens vejledning og først senere fandt hun ud af, at hun var blevet snydt. 

Mandag blev en 68-årig kvinde i Viby ringet op af en mand, der sagde, at han var fra hendes bank. Han fortalte, at han ville hjælpe kvinden med at sikre sine penge, og han ville derfor sende en medarbejder, der ville tage hendes kontanter og kreditkort med. Lidt efter kom en mand forbi og hentede kort og kontanter. 

Tirsdag var det en 78-årig kvinde fra Tilst, der blev snydt, da en mand, som udgav sig for at være fra banken, narrede hende til at oplyse sin kode til kreditkortet, hvorefter en anden ”bankmedarbejder” kom og hentede kortet. 

Både i Østjylland og på landsplan er der den seneste tid kommet rigtig mange anmeldelser om lignende forhold, hvor ældre bliver snydt på lignende vis. 

 

Hverken politi eller bank vil ringe dig op og bede om dine koder eller kreditkort, så læg på, hvis du oplever det. Også selvom politiets eller bankens nummer står på displayet – der findes nemlig tekniske løsninger, hvor man kan få det til at se ud som om, at man ringer fra et andet nummer. 

Tal gerne med dine ældre pårørende om, at de aldrig skal udlevere personfølsomme oplysninger – eller deres kreditkort. 

**

 

To thailandske kvinder tilbageholdes efter kontrol

Østjyllands Politis udlændingeenhed var tirsdag eftermiddag på kontrolbesøg på en massageklinik i Aarhus, og der traf de to thailandske kvinder på hhv. 30 og 39 år. 

Ingen af dem har tilladelse til at arbejde eller opholde sig i Danmark, og de blev derfor begge sigtet og tilbageholdt på Udlændingeloven. Udlændingestyrelsen skal nu vurdere, om kvinderne skal sendes hjem, og Center Mod Menneskehandel skal vurdere, om kvinderne kan have været handlet. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 7.44 skete der et færdselsuheld i Logistikparken i Brabrand. En 18-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en bil ført af en 27-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 18-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Dalgas Avenue i Aarhus C begået mellem mandag d. 24/10 kl. 17.00 og tirsdag d. 25/10 kl. 13.20
På Dalgas Avenue i Aarhus C begået tirsdag d. 25/10 kl. 14.32
På Martin Vahls Vej i Aarhus C begået mandag d. 24/10 mellem kl. 14.00 og kl. 17.00
På Morten Eskesens Vej i Aarhus V begået mellem søndag d. 23/10 kl. 12.00 og tirsdag d. 25/10 kl. 8.00
På Jernaldervej i Aarhus V begået tirsdag d. 25/10 mellem kl. 7.00 og kl. 14.00
På Ørbækvej i Lystrup begået mellem mandag d. 24/10 kl. 18.00 og tirsdag d. 25/10 kl. 18.00
På Valnøddevej i Randers NV begået tirsdag d. 25/10 mellem kl. 20.00 og kl. 21.00
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi