Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Lystrup - onsdag den 13. januar

Profilbillede

Lystrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 10.00 en 23-årig mand og en 20-årig kvinde i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. De blev begge anholdt i går omkring kl. 11.00 på en adresse i Lystrup. Her fandt Østjyllands Politis specialpatrulje kokain, hash og mange tusinde kroner i kontanter, og både mand og kvinde blev sigtet for narkosalg. 

 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

 

**

Bordeller holdt åbent – tre kvinder sigtet

Tre forskellige udenlandske kvinder blev tirsdag anholdt og sigtet i forbindelse med politiets tilsyn på to bordeller. Bordellerne må p.t. ikke holde åbent på grund af covid-restriktionerne.

 

Ved middagstid kørte en patrulje til en adresse på Kirkedammen i Aarhus C på baggrund af oplysninger om, at stedet bliver brugt som bordel. 
Betjentene så en mand gå i lejligheden, og patruljen fulgte efter.

 

Da de så, at manden blev lukket ind af en kvinde, der kun var iført undertøj, tog betjentene kontakt. Både mand og kvinde erkendte, at de havde aftalt en seksuel ydelse, og den 27-årige kvinde, der er polsk statsborger, blev anholdt og sigtet for at bryde covid-reglerne. 

Hun bliver nu tilbageholdt på udlændingeloven, mens Udlændingestyrelsen vurderer hendes sag. 

 

Efter et tip fra en borger kørte en patrulje tirsdag aften til en adresse på Skernvej i Aarhus C. Betjentene bankede på, og efter lidt tid åbnede en letpåklædt kvinde døren ind til kælderlejligheden. Inde på stedet var der yderligere en kvinde, mens en mandlig kunde forsøgte at flygte ud gennem vinduet. Han blev dog standset, da en betjent stod klar til at modtage ham udenfor. 

 

Begge de antrufne kvinder viste sig at være thailandske statsborgere, der opholder sig ulovligt i landet. 

 

Den 34-årige kvinde, der havde en aftale med kunden, blev sigtet for ulovligt ophold, ulovligt arbejde og for at holde bordellet åbent. 
Hendes 28-årige veninde forklarede, at hun blot var på besøg, og hun blev sigtet for ulovligt ophold. 

 

Begge kvinder bliver nu tilbageholdt på Udlændingeloven, mens Udlændingestyrelsen vurderer, om de kan udvises af Danmark. 

 

Det koster som udgangspunkt en bøde på 10.000 kroner, hvis du som erhvervsdrivende bryder covid-reglerne og holder åbent for offentligheden.  

 

 **

To mænd brød ind, mens kvinde var hjemme

En kvindelig beboer på Gavnøvej i Randers NØ blev tirsdag kl. 12.37 udsat for en ubehagelig oplevelse, da to mænd brød ind i hendes hjem. Kvinden sad ved sit spisebord og arbejdede, da hun hørte noget larm fra terrassedøren. Da hun gik hen for at se, hvad der skete, så hun to mænd iført elefanthuer og med koben i hånden – den ene var i færd med at bryde terrassedøren op. 

 

Kvinden gik hen til døren, men det skræmte åbenbart ikke mændene væk, der fortsatte deres foretagende. Til sidst lykkedes det mændene at komme ind, og den ene løftede sit koben over hovedet foran kvinden. Kvinden flygtede over til naboen og fik alarmeret politiet. 
Da en patrulje lidt efter kom frem, var mændene væk, og der var stjålet en lampe fra huset. 

 

Betjentene sikrede spor på stedet, og Østjyllands Politi er i fuld gang med efterforskningen af sagen for at finde frem til gerningsmændene. 

**

 

Afbrudt i hashhandel

Tirsdag kl. 16.40 blev en patrulje på Viengevej i Risskov opmærksom på en bil, som betjentene ønskede at se lidt nærmere på. Patruljen fulgte efter bilen, der kørte ind på en parkeringsplads ved Ravnsøvej.

 

Her kunne betjentene se to personer gå hen til bilens førerside, men da patruljen kørte ind på parkeringspladsen forsøgte de to personer at gå fra stedet. Den ene betjent fik dog indhentet dem begge, der erkendte, at de havde haft til hensigt at købe hash, men var blevet afbrudt. De havde da heller ikke noget narkotika på sig.

 

I bilen, der lugtede kraftigt af hash, sad to personer, en 18-årig mand og en 24-årig mand.

 

De blev begge sigtet for salg af narkotika og i forbindelse med visitation af de to mænd og ransagning af bilen fandt betjentene flere små salgsposer med hash og skunk og flere pengesedler. Det blev alt sammen beslaglagt. 

 

**

Satte pommes frites i ovnen og lagde sig til at sove

Tirsdag kl. 23.52 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var kraftig røgudvikling fra en lejlighed på Steen Blichers Gade i Randers C. Da patruljen ankom til stedet blev de øvrige beboere i opgangen evakueret, mens brandvæsnet forsøgte at skaffe sig adgang til lejligheden. Da døren ikke blev åbnet, blev den slået ind.

 

I lejligheden lå beboeren, en 38-årig mand, og sov. Røgen kom fra ovnen i køkkenet, men det stod hurtigt klart, at der ikke havde været ild i noget. Den 38-årige mand forklarede, at han havde været ved at lave mad, men var faldet i søvn, hvorfor de pommes frites, det var sat i ovnen havde fået lige rigeligt. 

 

Den 38-årige mand blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven og kan se frem til en bøde på 1500 kroner.
 
**
 

Tre fluer med et smæk

Tirsdag kl. 21.40 besøgte betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje en adresse i det nordlige Aarhus, hvor der var mistanke om, at der blev solgt narkotika. Da betjentene bankede på døren, blev den åbnet af en 19-årig mand, der virkede noget nervøs ved politiets tilstedeværelse.
Han blev anholdt og sigtet for salg af narkotika, hvorefter betjentene kiggede lidt nærmere på lejligheden, der lugtede kraftigt af hash.

 

Under ransagning fandt betjentene større mængder hash, der delvist var pakket i salgsposer, en større mængde skunk, et større pengebeløb samt andre effekter, der bekræftede mistanken om, at der blev solgt narkotika fra lejligheden.

 

Mens betjentene var i lejligheden ankom en 20-årig mand, som betjentene genkendte fra andre politiforretninger, og som også tidligere er sigtet for salg af hash. Han blev derfor også anholdt og sigtet for salg af narkotika.

 

Betjentene blev herefter opmærksomme på en bil, der holdt i tomgang på gaden, og at den 20-årige formentlig var ankommet i den bil. Der blev derfor tilkaldt en anden patrulje, der tog kontakt til den 21-årige mand, der fortsat sad i bilen. 

 

Han blev ligeledes anholdt og sigtet for salg af narkotika, og blev under visitation fundet i besiddelse af en mindre mængde narkotika.

**

 

Kniv gemt i fordør

Tirsdag kl. 21.00 blev en patrulje opmærksom på en bil med to personer i, der holdt på en parkeringsplads på Gudrunsvej i Brabrand. Betjentene tog kontakt til den 21-årige mand, der sad på førersædet, og den 20-årige mand, der sad på passagersædet. 

 

Betjentene ønskede at kigge lidt nærmere på bilen, og i forbindelse med ransagningen fandt de en ulovlig kniv, der var gemt ved den ene dør. Den 21-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven.

 

**
 

Færdsel

Tirsdag kl. 6.38 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Aarhus N. En 26-årig mand bilist mistede kontrollen på grund af glat føre og kørte ind i autoværnet. Mens politiet var på stedet, skete der flere uheld lige efter hinanden, da en række bilister mistede herredømmet på den glatte vej.  Syv øvrige biler kørte galt. En enkelt kvindelig bilist blev kørt til skadestuen til tjek, men hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

 

Tirsdag kl. 14.24 skete der et færdselsuheld i krydset Tilst Skolevej/Havkærvej i Tilst. En 20-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en 73-årig mandlig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

 

Tirsdag kl. 15.59 skete der et færdselsuheld på Lystrupvej i Risskov. En 28-årig mand mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i en bil ført af en 37-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 
 
**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

•        På Kjærslund i Viby begået tirsdag d. 12/1 mellem kl. 5.15 og kl. 19.00
•        På Gavnøvej i Randers NØ begået tirsdag d. 12/1 kl. 12.37

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi