Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Lystrup - mandag den 15. februar

Profilbillede

Lystrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00

Særlig Efterforskning Vest fremstiller mandag kl. 10.00 i Retten i Aarhus en 27-årig mand, der sigtes for besiddelse af en større mængde narkotika med henblik på overdragelse til andre. I sagen sidder en 23-årig mand i forvejen fængslet.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 11.00 i Retten i Aarhus en 48-årig mand, der sigtes for forsøg på brugstyveri af bil, forsøg på røveri, trusler mod polititjenestemand, overtrædelse af våbenloven, overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

Søndag kl. 14.00 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der havde oplyst, at han netop havde været i Bauhaus ved Mega Syd i Viby og havde sat sig ind i en bil, da en fremmed mand gik hen og hev i dørhåndtaget i passagersiden. Bilens ejer steg ud og konfronterede manden med, hvad han havde gang i, hvortil manden blot svarede ”fed bil” og forlod stedet.

Bilejeren lagde herefter mærke til, at manden tog fat i flere døre på parkerede biler, og han ringede derfor til politiet og gav et signalement af manden. Kort efter ankom en patrulje til stedet, og betjentene fik øje på en mand, der passede på signalementet.

Betjentene tog kontakt til manden, der tydeligvis ikke ønskede at tale med politiet, og gentagne gange trodsede de anvisninger han fik om at holde hænderne oppe af lommerne. Manden blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Mens betjentene var i færd med at visitere manden, blev de kontaktet af en 57-årig mand, der forklarede, at han kort forinden var blevet passet op af den nu anholdte mand, der havde truet ham med en skruetrækker og krævet, at han udleverede sine bilnøgler.

Den 57-årige forklarede, at han kort tid forinden havde været i Kvickly for at handle og havde sat sig ind i sin bil og sat nøglen i tændingen, da den nu anholdte mand pludselig havde taget i døren til passagersædet. Den 57-årige mand havde med det samme taget nøglen ud igen og var steget ud af bilen, hvorefter den anden mand havde sat sig ind på passagersædet og var begyndt at kigge omkring i bilen.

Den 57-årige mand var gået om til passagersiden og havde krævet, at manden forlod bilen, hvilket havde fået manden til at stige ud og stille sig helt tæt på den 57-årige med en skruetrækker i hånden, hvorefter han havde sagt ”giv mig nøglen”. Det havde fået den 57-årige til råbe op, hvorefter manden var gået fra stedet. Kort efter så den 57-årige at politiet ankom og fik fat i ham.

I forbindelse med visitation af den 48-årige mand blev han fundet i besiddelse af to skruetrækkere, og under anholdelsen truede han flere gange betjentene på livet og kaldte dem diverse skældsord.

**

 

31 sigtede ved færdselsindsats i det vestlige Aarhus

Østjyllands Politis færdselsafdeling gennemførte fredag aften endnu en målrettet færdselsindsats i det vestlige Aarhus, hvor det kunne konstateres, at særligt de unge bilister havde en tung fod på speederen.

En 18-årig mandlig bilist blev på Silkeborgvej målt til at køre 87 km/t, hvor man må køre 50 km/t. En 20-årig mandlig bilist kørte samme sted 94 km/t. Og på Paludan Müllers Vej blev en 18-årig mandlig bilist blev målt til 92 km/t mod tilladt 50 km/t. Alle tre kan nu se frem til store bøder og må aflevere deres kørekort igen.

I alt 31 personer blev sigtet og der blev giver 21 klip i kørekortet. Blandt sagerne kan nævnes:

12 x hastighedssager i byzone (tilladt 50 km). Heraf 8 til klip og 4 til betinget frakendelse
8 x hastighedssager ved færdselstavler – 7 til klip og en til betinget frakendelse
3 x fremkørsel rødt lys
3 x lov om euforiserende stoffer
2 x ulovlig overhaling – klip.
2 x narkokørsel
1 x kørsel i frakendelsestiden
1 x brug af håndholdt mobiltelefon

Østjyllands Politis færdselsafdeling har nu siden oktober måned lavet 156 færdselsindsatser på Ringvejen i Aarhus og yderligere 14 særligt målrettede indsatser i det vestlige Aarhus. Indsatserne har sammenlagt givet 940 sager.

**

 

Havde strømpistol og kniv med i letbanen

Søndag kl. 16.50 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der i et letbanetog på vej mod Lystrup Station sad en mand, der var i færd med at lade en strømpistol. Manden skulle desuden også være i besiddelse af en kniv.

Der blev sendt en patrulje til Lystrup Station, hvor toget holdt stille, og hvor manden fortsat sad. Betjentene tog kontakt til den 32-årige mand, der synligt sad med en strømpistol ved siden af sig. Manden blev anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Ved visitation af manden blev han desuden fundet i besiddelse af en kniv i sin ene strømpe. Han blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven.

**

 

Brand på autoværksted

Søndag kl. 12.14 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der lugtede af brændt plastik og kom sort røg fra et autoværksted på Graham Bells Vej i Skejby, Aarhus N. Da politiet ankom til stedet, kunne betjentene se en røgsøjle fra bygningen, men umiddelbart ingen synlige flammer.

Brandvæsnet var også ankommet og var i gang med slukningsarbejdet. Det viste sig, at der inde i bygningen stod en bil, der var overtændt, men brandvæsnet fik hurtigt branden under kontrol. Bilen udbrændte, og der kom brand- og sodskader på gulve vægge og tag, men ingen personer var kommet noget til. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

 

Færdsel

Søndag kl. 15.52 skete der et færdselsuheld på Herredsvej i Aarhus V. To biler, ført af henholdsvis en 23-årig mand og en 52-årig mand, kørte sammen i krydset ved Hasle Ringvej – formentlig fordi den 23-årige mand kørte frem for rødt lys. Ingen af de to mænd kom umiddelbart noget alvorligt til, men den 23-årige mand blev sigtet for kørsel frem for rødt lys.

Søndag kl. 18.10 standsede en patrulje en bil på Århusvej i Grenaa, idet flere af bilens lygter ikke virkede som de skulle. Betjentene kunne konstatere, at der både manglede lys i bilens højre forlygte, venstre baglygte samt bremselys i venstre baglygte. Bilens 42-årige mandlige fører blev derfor sigtet for overtrædelse af udstyrsbekendtgørelsen.

Natten til mandag kl. 02.28 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Motortrafikvejen ved Rønde.

Natten til mandag kl. 03.33 blev en 45-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, kørsel uden førerret og fornærmelig tiltale mod politiet, da hun blev standset af en patrulje på Aldersrovej i Aarhus N.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Regnersgade i Viby begået søndag den 14/2 kl. 04.43
  • På Hellerupvej i Aarhus C begået mellem lørdag den 13/2 kl. 22.30 og søndag den 14/12 kl. 09.00
  • På Ankersgade i Aarhus C begået mellem fredag den 12/2 kl. 16.00 og søndag den 14/2 kl. 19.00
  • På Engskovgård i Skødstrup begået søndag den 14/2 mellem kl. 17.30 og kl. 19.15
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi