Øget røgudvikling ved siloen på Studstrupværket

Profilbillede
dato

Her følger seneste nyt om branden i en silo ved Studstrupværket.

I forbindelse med branden på Studstrupværket har myndighederne besluttet at anvende en ny taktik i brandbekæmpelsen. Derfor er der en risiko for, at der fra torsdag aften vil kunne udvikles en større røgkoncentration end hidtil. Der er fortsat ingen målelig sundhedsfare for borgerne. Brandvæsnet foretager løbende målinger af røgen i de berørte områder, og situationen følges tæt af myndighederne. Vindretningen i aften og i nat fører røgen ind over store dele af Århus, samt byerne Løgten, Skødstrup, Hjortshøj, Lystrup, Egå og Skæring.

 

 

Ved tegn på sygdom – kontakt egen læge eller Lægevagten

Det kan generelt være sundhedsskadeligt at indånde for meget røg, særligt for personer med lungesygdomme. Der er konstateret ubehag i form af kvalme og hovedpine hos borgere i de berørte områder. Hvis man oplever ubehag, skal man gå inden døre, lukke vinduerne og huske at slukke for ventilationen. Hvis man udvikler tegn på sygdom, fx vejrtrækningsbesvær, skal man kontakte egen læge eller Lægevagten.
 
 
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi