Nyt fra Lystrup i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Lystrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte fremstillinger i grundlovsforhør.

 

**

 

Flere ulovlige våben på adresse

Østjyllands Politi fik tirsdag morgen viden om, at der muligvis blev opbevaret ulovlige skydevåben på en adresse i Spentrup. En patrulje tog efterfølgende til adressen og foretog en ransagning, hvor der blev fundet flere geværer samt en mængde narkotika, som blev beslaglagt. Patruljen fandt blandt andet en riffel, to haglgevær og et luftvåben samt en mindre mængde patroner. En 44-årig mand blev sigtet for ulovlig våbenbesiddelse og for besiddelse af euforiserende stoffer i form af psykedeliske svampe.

 

**

 

Brand i Viby J

Tirsdag aften kl. 20.25 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en ubeboet ejendom på Onsholtgårdsvej i Viby J. Ved patruljens ankomst var bygningen overtændt og helt udbrændt. Ingen personer eller dyr befandt sig på adressen under branden. Branden blev slukket kl. 20.48.

Det har på nuværende tidspunkt ikke været muligt at fastslå den præcise brandårsag, men Østjyllands Politi formoder ikke, at der ligger en kriminel handling bag branden.

 

**

 

Beslaglagt køretøj

En 33-årig mand måtte sent tirsdag aften vinke farvel til sit køretøj, da det kl. 20.45 blev beslaglagt af politiet. Baggrunden for beslaglæggelsen var, at den 33-årige mand var blevet stoppet i sit køretøj uagtet, at han var frakendt førerretten. Episoden fandt sted på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. Ved et efterfølgende opslag i politiets systemer kunne betjentene konstatere, at det ikke var første gang, at den 33-årige mand var blevet sigtet for at køre bil i frakendelsestiden – nærmere bestemt var det tredje gang siden d. 23. november. Hans køretøj blev derfor beslaglagt. Den 33-årige mand var desuden påvirket af euforiserende stoffer, hvilket han også blev sigtet og anholdt for. 

 

**

 

Mislykket røveriforsøg

En vaks borger opdagede tirsdag kl. 20.36, at en 28-årig mand forsøgte at begå indbrud på hans bopæl i Aarhus V. Borgeren tilkaldte politiet og eftersatte samtidig manden. Da gerningsmanden blev indhentet, forsøgte han at slå ud efter vidnet med knyttet høj. Han ramte dog ikke, da vidnet fik trukket sit hoved tilbage. Hvad endnu bedre for vidnet var, at politiet i mellemtiden var ankommet og havde overværet det hele, hvorfor den 28-årige mand kunne anholdes af betjentene og sigtes for forsøg på røveri. 

 

**

 

Skønsang til politiet

Under en patruljering i Bazar Vest fik et par betjente nogle mindre pæne ord med på vejen, da en 30-årig mand gik forbi dem, mens han sang en sang til politiet. I den forbindelse blev han sigtet for ordensbekendtgørelsen, da sangen indeholdt nogle mindre behagelige formuleringer, som en større gruppe mennesker i basaren måtte lægge øre til. Episoden fandt sted omkring kl. 12.50.

Under sigtelsen og en efterfølgende anholdelse fortsatte den 30-årige mand med sit knap så pæne sprogbrug, og han blev derfor også sigtet for fornærmelig tiltalte mod politiet.

Senere på dagen eftersatte en patrulje fra Østjyllands Politi et køretøj, som ikke efterkom politiets anvisninger. Eftersættelsen endte ud for Aarhus Arrest på Christiansgade i Aarhus C, hvor betjentene måtte anvende peberspray for at få anholdt føreren af bilen.

Føreren viste sig at være den samme 30-årige mand, som tidligere havde sunget for kollegaerne i Bazar Vest. Det viste sig også tydeligt, da nogle af de samme og mindre pæne ord mod kollegaerne igen blev anvendt, hvorfor den 30-årige mand på ny blev sigtet for fornærmelig tiltale.

Den 30-årige blev desuden sigtet for at køre bil uden gyldigt kørekort og for at have været påvirket af stoffer. 

 

**

 

Oplyste forkert navn

En ung mand i en bil blev onsdag kl. 01.22 stoppet på Skanderborgvej i Viby J af en politipatrulje. Ved patruljens henvendelse til føreren kom denne – en 27-årig mand – til at udgive sig for at være en anden person. Forklaringen var måske, at den 27-årige mand ikke havde et gyldigt kørekort – og han blev sigtet for at køre i frakendelsesperioden og for at oplyse et falsk navn. Den unge mand blev desuden testet positiv for at være påvirket af kokain, og han blev derfor også anholdt.

 

**

 

Bedragerisk vinbytte

En mandlig kunde var under en tur i en dagligvareforretning på Lucernevej i Randers NV tirsdag morgen kl. 7.41 pludselig kommet i tvivl om, hvad der var tilhørte ham, og hvad der var tilhørte forretningen. Således tog manden tre flasker vin ned fra supermarkedshylden, som han efterfølgende gik op til kassen med, hvor han bad om at få refunderet varerne og få pengene retur. Det lykkedes for ham, selvom han ikke havde en bon at fremvise, og han forlod dermed butikken med flere hundrede kroner på lommen, som ikke tilhørte ham.

Samme mand lavede igen kl. 7.48 det samme trick, denne gang dog med fire flasker vin, som ikke tilhørte ham. Igen lykkedes det ham at få pengene udbetalt for varerne, som han havde taget fra forretningens hylde kort forinden.

Østjyllands Politi vil nu kigge overvågning igennem fra forretningen for at identificere den mulige gerningsmand, medmindre han allerede selv er kommet i tanke om, at vinene ikke har tilhørt ham.

 

**

 

Færdsel:

Tirsdag kl. 07.25 skete der et færdselsuheld på Herningmotorvejen i østgående retning, hvor tre biler var involveret i et harmonikasammenstød. I forbindelse med nedbremsning kørte en 25-årig mand op i en forankørende 44-årig mand, som efterfølgende kørte op i en forankørende 29-årig kvinde. Ingen af de tre personer i bilerne kom til skade, men der skete betydelige materielle skader i forbindelse med uheldet.

Tirsdag kl. 07.44 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej i sydgående retning nær Brabrand, hvor en 62-årig mand kørte op i en forankørende 21-årig mand i forbindelse med en pludselig opbremsning. Ingen personer kom til skade i forbindelse med sammenstødet, men den 62-årige mand blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. 

En 24-årig mand blev tirsdag kl. 9.30 anholdt, da han på Hovedgaden i Ulstrup blev stoppet af en patrulje. Manden blev sigtet – og efterfølgende anholdt – for at køre bil med hash i blodet.

Tirsdag kl. 9.58 blev et køretøj på Strandvejen i Rønde bragt til standsning af en patrulje fra Østjyllands Politi. Ved politiets kontakt til manden viste det sig, at han var frakendt førerretten. Føreren – en 66-årig mand fra Hornslet – blev derfor sigtet for at køre bil uden gyldigt kørekort. 

 

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Kingosvej i Åbyhøj begået d. 5/12 mellem kl. 12.00 og kl. 17.00.
På Kærvej i Uggelhuse begået tirsdag d. 6/12 mellem kl. 8.00 og kl. 17.30.
På Kornmodsbakken i Aarhus V begået tirsdag d. 6/12 mellem kl. 12.00 og kl. 20.00.
På Haslegårdsvej i Aarhus V begået tirsdag d. 6/12 kl. 20.36.
På Hindbærhaven i Lystrup begået tirsdag d. 7/12 kl. 00.23

 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi