Nyt fra Lystrup i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Lystrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte fremstillinger i kredsen i dag. 

**

 

Vanvidskørsel: Bilist med høj promille fik bil beslaglagt 

En 59-årig mand blev søndag anholdt og fik beslaglagt sin bil, efter han var blevet standset af en patrulje i Aarhus C. 

En borger kontaktede kl. 13.23 politiet og fortalte, at han havde set to kraftigt berusede mænd gå ud fra en bodega på Viggo Stuckenbergs Vej i Aarhus, hvorefter de satte sig ind i en bil og kørte fra stedet. Borgeren fulgte efter og blev sat i forbindelse med en patrulje, som han kunne guide hele vejen frem til Nørrebrogade i Aarhus C. 

Her fik betjentene standset bilen, hvorefter de tog kontakt til den 71-årige passager og den 59-årige fører af bilen. 

Begge virkede berusede, og da den 59-årige blev sat til at blæse i et alkometer, viste displayet en promille et godt stykke over 2,0. Han blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel, og da han er frakendt kørekortet, blev han også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. 

Når man kører bil med en promille over 2,0, betragtes det som vanvidskørsel, og den 59-åriges bil blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation. 

**

Flere indbrud i biler i Aarhus

En række aarhusianske borgere har i løbet af weekenden været udsat for tyverier fra deres biler. 22 gange fik Østjyllands Politi anmeldelser fra bilejere, der kom ud til en knust rude og et gennemrodet køretøj på forskellige p-pladser rundt i Aarhus. 

I flere af tilfældene var der stjålet værdigenstande i form af fx solbriller, airpods og lignende, mens der otte gange var stjålet autodele såsom airbags og rat. 

Østjyllands Politi kigger nu nærmere på tyverierne for at se, om der kan være en sammenhæng mellem dem, selvom gerningsstederne ligger spredt rundt i Aarhus. 

Borgerne opfordres til at følge disse råd: 

Parker et sted, hvor der er lys og evt. overvågning
Tøm bilen for tasker og værdier
Vis tyve, at der ikke er værdier ved fx at åbne handskerummet
Ring 114, hvis du ser noget mistænkeligt på p-pladsen (fx personer, der kigger ind i biler)

**

 

Tre unge mænd sigtet for at klatre rundt på retsbygning

Østjyllands Politi fik søndag kl. 16.23 en anmeldelse om, at tre mænd gik rundt på taget af retsbygningen på Paludan-Müllers Vej i Aarhus N. 

Flere patruljer kørte til stedet, og da de kom frem, traf de tre unge mænd på 21, 25 og 26 år, som var på vej ned fra bygningen. De forklarede samstemmende, at de havde været i gang med at træne parkour. 

Mændene havde dog ingen tilladelse til at klatre rundt på bygningen, og de blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Hardballpistol skabte utryghed – to sigtet

En bekymret borger ringede 112, da hun søndag kl. 14.09 så en kvinde og en mand gå rundt med en pistol synligt fremme på Adelgade i Randers C. 

Omkring fem minutter efter fik en patrulje fat i en 18-årig kvinde og en 19-årig mand, som svarede til signalementet, som anmelderen havde givet. Kvinden havde en pistol i bukselinningen, men betjentene kunne hurtigt konstatere, at der var tale om en hardballpistol. 

Begge blev sigtet for at have forstyrret den offentlige orden ved at have skabt utryghed på gaden. 

Udgangspunktet er, at du aldrig må have hardballvåben med ud i det offentlige rum. Hvis du bliver nødsaget til at transportere en softgun eller hardballpistol, fx i forbindelse med et køb, skal du sørge for, at den er tildækket, så den ikke er synlig for andre. Læg den fx i en taske eller lignende. 

**

 

Fremmed mand med kokain i lommen gik ind i lejlighed

En beboer i en lejlighed på Danmarksgade i Randers C fik søndag kl. 15.55 pludseligt uventede gæster, da en fremmed mand kom gående ind ad døren og gik lidt forvildet rundt. 

Beboeren fik fat på politiet, og en patrulje kørte til lejligheden. 

Den fremmede gæst viste sig at være en 33-årig mand, som virkede forvirret og nervøs og forklarede, at han følte sig forfulgt af nogen, og derfor søgte et tilflugtssted. Ud over at han var gået ind via en ulåst dør i lejligheden, havde han også været på besøg hos overboen. Her havde sparket døren ind for at få adgang. 

Den 33-årige blev anholdt og visiteret, og under visitationen fandt betjentene en mindre mængde kokain i mandens lomme. 

Han blev ud over husfredskrænkelse og hærværk også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Flere lommetyverier i nattelivet i Aarhus 

Østjyllands Politi har i den forgangne weekend fået en række anmeldelser fra unge mennesker, der har været udsat for lommetyveri i det aarhusianske natteliv. 

I alt blev der noteret 16 anmeldelser om tyverier, og langt de fleste var sket i løbet af natten til søndag på og omkring beværtninger og klubber i midtbyen. 

12 af gangene fik de forurettede stjålet deres mobiltelefon fra deres lommer eller fra en taske. 

Østjyllands Politi opfordrer til at følge disse råd, når man færdes, hvor der er mange mennesker samlet: 

Gem din mobil og pung i en lukket lomme, der er svær at komme til 
Læg ikke pung eller mobil synligt fremme
Sørg for, at din taske er lukket og hold den under opsyn


**

 

Færdsel

Søndag kl. 09.41 skete der et færdselsuheld i krydset Vejlby Centervej/Tranekærvej i Risskov. En 81-årig kvindelig bilist foretog et venstresving ind foran en 35-årig kvindelig cyklist, som derfor ramte bilen. Cyklisten blev efterfølgende kørt på skadestuen til tjek. 

Natten til mandag kl. 01.47 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Skejbygårdsvej i Aarhus N. Lige da han blev standset, smed han en kniv ud af bilen. Det opdagede patruljen, og han fik derfor også en sigtelse for overtrædelse af knivloven. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Strandhusvej i Egå begået søndag d. 20/8 kl. 06.00
På Skæring Hedevej i Egå begået mellem onsdag d. 16/8 kl. 12.00 og søndag d. 20/8 kl. 08.45
På Hyldehaven i Lystrup begået mellem lørdag d. 19/8 kl. 09.03 og søndag d. 20/8 kl. 12.25
På Finnedalsvej i Aarhus V begået mellem fredag d. 18/8 kl. 08.00 og søndag d. 20/8 kl. 13.00
På Blåbærhaven i Lystrup begået søndag d. 20/8 kl. 01.00
På Tronkærgårdsvej i Skødstrup begået mellem torsdag d. 1778 kl. 14.45 og søndag d. 20/8 kl. 16.15
På Tirstrupvej i Risskov begået mandag d. 21/8 kl. 00.53
På Kirsebærhaven i Lystrup begået mandag d. 21/8 kl. 03.10
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi