Nyt fra Lystrup i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Lystrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

Tyveri af teleskoplæsser

Onsdag morgen modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om et tyveri af en teleskoplæsser af modellen Manitou 732 til en værdi af flere hundrede tusinde kroner. Maskinen er blevet stjålet fra en byggeplads i Hadsten i perioden fra fredag morgen kl. 8.00 til onsdag morgen samme tid.

 

**

Gerningsmanden er muligvis en person, der i fredags mødte op på byggepladsen. Under påskud at have en aftale med ejeren, snød han sig til at låne nøglen, hvorefter han byttede om på et par nøgler og afleverede en anden nøgle retur. 

Østjyllands Politi opfordrer til, at man retter henvendelse til politiet på telefonnummer 114, hvis man har viden om sagen eller bliver tilbudt at købe den pågældende teleskoplæsser.

 

**

 

Udgav sig for at være fra politiet

En 65-årig kvinde fra Højbjerg i Aarhus anmeldte onsdag formiddag, at hun aftenen forinden var blevet ringet op af en person, der udgav sig for at være fra politiet. Personen havde fået franarret kvinden diverse koder og adgangsoplysninger til hendes konto, hvorfra der efterfølgende var blevet hævet et større beløb på flere tusinde kroner.

Kort tid efter modtog Østjyllands Politi en ny anmeldelse om et lignende forhold, hvor en 89-årig kvinde – også fra Højbjerg – var blevet kontaktet af en person, der havde udgivet sig for at være fra kriminalpolitiet. Også den 89-årig fik franarret sine personlige oplysninger i form af kontonummer og kontrolkode til dankort.

Politiet vil aldrig bede dig om dine private kontooplysninger, og hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er en rigtig politibetjent, du taler med, kan du altid bede om vedkommendes navn og efterfølgende selv ringe retur til politiet og bede om at komme i kontakt med den pågældende person.

 

**

Flere tyverier fra biler

I løbet af natten til onsdag er der blevet begået tyverier fra flere forskellige personbiler i Ryomgård. Fra bilerne er der blevet stjålet diverse benzinkort og mindre kontantbeløb. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere.

Husk altid at låse din bil, når du forlader den, og ring til politiet på telefonnummer 114, hvis du også har haft indbrud i bilen.

 

**

 

Påvirket kørsel uden førerret

En 23-årig mand kunne onsdag eftermiddag sigtes for lidt forskelligt, da han blev stoppet af en politipatrulje på Marienlystvej i Tilst. Den 23-årige blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, ligesom han også blev sigtet for at køre narkokørsel. Derudover viste det sig, at manden kørte uden gyldigt kørekort, hvilket han også blev sigtet for.

 

**

Vold mod værtshusansat

En mandlig ansat på et værtshus i Skolegade i Aarhus C blev onsdag kl. 16.50 slået i ansigtet og skubbet af en 42-årig mandlig gæst. Ved patruljens ankomst til stedet kunne den mistænkte udpeges af personalet, hvorfor den 42-årige mand blev anholdt, sigtet for at have begået vold.

I forbindelse med anholdelsen blev manden også sigtet for fornærmelig tiltalte mod politiet, da han ytrede flere forskellige nedladende skældsord mod betjentene.

 

**

 

Kanonslag ødelagde offentligt toilet

Østjyllands Politi modtog onsdag eftermiddag en anmeldelse om, at ukendte gerningsmænd havde parkeret en bil på autocamper p-pladsen på Ajstrup Strandvej i Malling. Her blev en person set gå hen til et ude-toilet, hvorefter der lød et stort brag, mens manden løb tilbage til bilen. Toilettet var sprængt i stykker, og bilen kørte igen fra stedet.

Østjyllands Politi undersøger episoden nærmere.

 

**

Knivstikkeri og slag med golfkølle

Onsdag aften kl. 21.55 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at flere personer er kommet til skade i forbindelse med et knivstikkeri på en privat adresse på Skelagervej i Aarhus N. En 36-årig mand er angiveligt blevet stukket med kniv af en 42-årig mand, der efterfølgende skulle være flygtet fra stedet. Der er tale om ikke livstruende knivstik. I forbindelsen med episoden er også en kvinde blevet ramt i hovedet med en golfkølle.

Østjyllands Politi efterforsker sagen for at få klarlagt de nærmere omstændigheder og har ikke yderligere kommentar pt.

 

**

 

Bilist med flere ulovlige stoffer i blodet

En politipatrulje stoppede onsdag aften kl. 22.40 et køretøj på Tinesvej ud for City Vest, hvilket viste sig at være en meget god idé. Føreren, en 32-årig mand fra Randers NV, var nemlig påvirket af både alkohol, hash og kokain, hvorfor han blev anholdt og sigtet for at køre i både spirituspåvirket tilstand og med euforiserende stoffer i blodet. Den 32-årige blev desuden fundet i besiddelse af en mindre kokain, som han opbevarede i bilen.

 

**

 

Færdsel: 

Onsdag kl. 06.37 skete der et færdselsuheld på Nørregade i Rønde, hvor en bil kom kørende i nordøstlig retning ad Nørregade og påkørte et parkeret køretøj. Tre personer blev efterfølgende set løbe fra stedet. Sammenstødet medførte betydelige materielle skader på de to biler, og den kørende bil viste sig at være stjålet. Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere.

Onsdag kl. 08.46 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Randers NV, hvor en bilist kørte op i en forankørende, der var ved at foretage et højresving og derfor havde bremset ned. I den forankørende bil befandt en 49-årig og 52-årig kvinde sig, men ingen personer kom til skade i forbindelse med sammenstødet.

Onsdag kl. 13.30 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Viborgvej og Frydenlunds Allé i Hasle, Aarhus V. Tre parter var involveret i et harmonikasammenstød, men ingen personer kom til skade. En mistænkt til færdselsuheldet blev efterfølgende set køre væk fra stedet. Politiet er bekendt med vedkommendes identitet.

Onsdag kl. 16.25 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej syd for Randers SV i forbindelse med hård opbremsning. Tre køretøjer var involveret i et harmonikasammenstød, men ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med ulykken, der var opstået i forbindelse med kø fra Hammelvej.

Indbrud: 

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.
På Alphavej i Højberg begået i perioden fra d. 9/11 kl. 08.15 til 14.00.
På Østergårdsparken i Ugelbølle begået onsdag d. 9/11 kl. 19.15.
På Hybenhaven i Lystrup begået onsdag d. 9/11 kl. 20.20.

 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi