Nyt fra Lystrup i politiets døgnrapport

Profilbillede

Lystrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 10.30 en 17-årig ung mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. 

Den 11. maj fandt en betjent fra Østjyllands Politi en pistol gemt bag et loftspanel i en fælles kældergang i Brabrand. På pistolen fandt politiet DNA-spor, og da det matchede med den 17-årige, blev han tirsdag anholdt på en adresse i Brabrand. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Aggressiv mand anholdt og sigtet for spritkørsel

En patrulje kørte tidligt onsdag morgen kl. 5.41 til en adresse i Grenaa efter meldinger om, at en mand opførte sig aggressivt og råbte højt, hvilket skabte utryghed blandt flere beboere på stedet. 

Da betjentene kom frem, var den 36-årige mand kørt fra stedet, men efter at have kørt lidt rundt i området, spottede patruljen ham i en bil på Østerbrogade. Her blev han dirigeret ind til siden, og da han virkede kraftigt påvirket af alkohol eller stoffer, bad betjentene ham blæse i et alkometer og medvirke til en narkotest.  

Det nægtede den 36-årige, der blev mere og mere opfarende og voldsom. Til sidst blev han anholdt, og selv om han gjorde kraftigt modstand, lykkedes det betjentene at få ham i håndjern.

Den 36-årige blev sigtet for sprit- og narkokørsel og for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. 

**

 

Medarbejdere udsat for røveri i dagligvarebutik

Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 22.02 en anmeldelse om, at et butikstyveri i Rema1000 på Trøjborgvej i Aarhus N havde udviklet sig til et røveri, da gerningsmanden havde truet personalet og slået en medarbejder, inden det lykkedes ham at stikke af. 

Ifølge personalet havde en mand ved kassen bedt om at få to pakker cigaretter, men da han skulle betale for dem, tog han dem uden at lægge penge og forsøgte herefter at gå ud af butikken. To medarbejdere nåede dog at spærre vejen for ham ved udgangen. 

Ifølge medarbejderne truede manden dem her ved at sige, at han havde våben på sig, og da en medarbejder ville holde ham tilbage, tog han kortvarigt fat om halsen på hende og slog hende på armen med en dåse energidrik. 

Efterfølgende løb han fra stedet. Østjyllands Politi var kort tid efter anmeldelsen fremme med flere patruljer, men det lykkedes ikke at finde frem til gerningsmanden. 

Politiet efterforsker nu røveriet nærmere. 

**

 

Fuld mand anholdt efter løb på letbaneskinner

Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 19.45 en anmeldelse om, at en mand lå på letbaneskinnerne ved Lystrup Station. Da betjentene kom frem, traf de en meget beruset 22-årig mand, som nu havde rejst sig op. 

På stationen stod også nogle andre personer, der fortalte, at de flere gange havde forsøgt at få den 22-årige væk fra skinnerne, men at han var blevet ved med at gå tilbage igen. 

Da betjentene vurderede, at den 22-årige ikke kunne tage vare på sig selv, meddelte de ham, at han var anholdt. I samme øjeblik begyndte han at råbe og skrige, mens han forsøgte at løbe fra politiet langs skinnerne. 

Patruljen fik ham dog hurtigt indhentet, hvorefter han blev anholdt og sigtet for at flygte som anholdt. 


**

 

Blottede sig for patrulje og blev sigtet

En patrulje traf tirsdag kl. 22.22 en større gruppe mænd, der stod forsamlet på en p-plads på Gudrunsvej i Brabrand. Betjentene noterede ID på mændene, og da de skulle til at køre igen, kom en 26-årig mand hen til patruljebilen og blottede sin penis foran betjentene. 

Han skyndte sig efterfølgende at køre væk, men han blev kort efter standset og sigtet for blufærdighedskrænkelse. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 7.36 skete der et færdselsuheld i krydset P.O. Pedersens Vej/Skejbyvej i Aarhus N. En 53-årig kvindelig bilist foretog et venstresving og ramte ind i en 34-årig mandlig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 11.51 skete der et færdselsuheld i krydset Rosenvangs Allé/Uffesvej i Viby. En 21-årig mandlig bilist foretog et højresving og ramte ind i en 71-årig mand, der kom kørende på sin knallert. Den 71-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 21-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt, og da han råbte skældsord mod en betjent i den forbindelse, blev han også sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand. 

Tirsdag kl. 16.12 skete der et færdselsuheld i krydset Hadsundvej/Lindevej i Randers NØ. En patrulje fra Østjyllands Politi foretog en u-vending i politibilen og blev i den forbindelse ramt af en bil ført af en 32-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Da politiet var part i færdselsuheldet, blev Den Uafhængige Politiklagemyndighed underrettet. 

Tirsdag kl. 17.40 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Slyngborggade i Randers C. Da der lå en pose med en mindre mængde kokain på sædet ved siden af ham, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Tirsdag kl. 20.20 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Hermodsvej i Åbyhøj. Han modtog desuden en sigtelse for besiddelse af euforiserende stoffer, da der lå en mindre mængde hash i bilen. Det var tredje gang på et halvt år, at den 19-årige blev taget i at køre uden førerret, og derfor blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Ulvedalsvej ved Rønde begået tirsdag d. 21/6 mellem kl. 18.40 og kl. 21.30
På Hasselengen i Hasselager begået onsdag d. 22/6 kl. 1.03
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi