Nyt fra Lystrup i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Lystrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Flere personer blokerede vej på havnen – 60 sigtelser

En gruppe på 50-60 personer valgte mandag formiddag at blokere Oliehavnsvej på havnen i Aarhus i forbindelse med en demonstration. 

En enkelt person havde koblet sig selv fast til en pæl, mens de resterende sad på vejen, hvor de blokerede trafikken. 

Da de trods gentagne anmodninger ikke ville flytte sig, blev de til sidst flyttet af de fremmødte betjente. 

19 personer blev anholdt bragt ind på politistationen. I alt blev der uddelt 60 sigtelser - 55 blev sigtet efter ordensbekendtgørelsen, mens fem desuden blev sigtet for i første omgang ikke at ville oplyse deres navn til politiet. 

En udenlandsk kvinde ønsker fortsat ikke at oplyse sit navn, og de personer, hun var sammen med, kan heller ikke fortælle, hvem hun er. Hun tilbageholdes derfor på udlændingeloven, mens politiet forsøger at finde frem til hendes identitet. 

Kvinden kan tilbageholdes i op til 3x24 timer, inden hun skal for en dommer, der så skal afgøre, om hun kan forblive i politiets varetægt. 

**

 

Formodet indbrudstyv fundet sovende på vejen

Østjyllands Politi fik mandag kl. 19.28 en anmeldelse om et indbrud i en villa på Hyacintvej i Randers NØ. En kvindelig beboer var kommet hjem og havde opdaget en fremmed mand, der kom gående ud fra hendes have. Manden skyndte sig væk, da han blev opdaget, og han kørte fra stedet på sit løbehjul. 

Efterfølgende opdagede beboeren, at manden havde været inde i huset, hvor der var fjernet en computerskærm, der nu stod udenfor i haven. 

En patrulje kørte efterfølgende rundt i området for at lede efter manden, og kort efter kom der en melding om, at nogen var bekymret for en mand, der muligvis var blevet kørt ned på Hadsundvej. 

Det viste sig at være en 23-årig beruset mand, der havde lagt sig til at sove midt på vejen ved siden af sit løbehjul. Da manden svarede nøje til det signalement, kvinden havde givet af indbrudstyven, blev han vækket, anholdt og sigtet for indbrud. 

**

Anholdt efter tyveri fra byggeplads

En kvik borger kontaktede mandag kl. 16.33 politiet, da hun så to mænd på en byggeplads læsse en varevogn med PVC-rør. Kvinden syntes, det så mistænkeligt ud, og en politiet kørte derfor til stedet. 

En patrulje fik lidt derfra øje på to mænd, der kørte rundt i en varevogn, der svarede til den, som kvinden havde beskrevet. Betjentene fik standset bilen og henvendte sig til de to 35-årige mænd, der forklarede, at de havde en aftale med en entreprenør om, at de skulle hente rørene. 

Da politiet tog kontakt til den ansvarlige for byggepladsen, viste det sig dog, at det ikke var sandt. 

Begge mænd blev derfor anholdt og sigtet for tyveri. 

**

 

Sigtet for at køre narkokørsel i stjålet bil

Mandag kl. 18.26 kørte en patrulje til et mindre færdselsuheld på Havnevej i Grenaa, hvor en 27-årig mandlig bilist var kørt op bag i en bil ført af en 57-årig kvinde. 

Ingen af parterne var kommet noget til, men den 27-årige virkede påvirket, og flere vidner tilbageholdt ham derfor, indtil politiet kom frem. 

Det viste sig, at den 27-årige ikke har kørekort, og i øvrigt havde taget bilen fra sin kæreste, uden hun vidste det. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret og for tyveri. Derudover blev han sigtet for at have forårsaget færdselsuheldet. 

Han blev løsladt, efter han var blevet afhørt og havde fået foretaget en blodprøve, men allerede kl. 19.57 blev han anholdt igen. 

Denne gang på Klitvej i Grenaa, hvor han forsøgte at stjæle en knallert. Da han ikke kunne starte den, slog han ifølge flere vidner på den med et stykke træ, så der kom flere skader på den. 

Han blev derfor sigtet for forsøg på tyveri og for hærværk. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 7.59 skete der et færdselsuheld på Brobjerg Parkvej i Egå. En 26-årig kvindelig bilist kørte ud fra en p-plads og ramte ind i en motorcykel ført af en 23-årig mand. Motorcyklisten blev efterfølgende kørt til skadestuen med nogle skader på benet. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 14.58 skete der et færdselsuheld i krydset Mejlbyvej/Egå Møllevej i Lystrup. En 61-årig kvindelig bilist kørte ud foran en 43-årig kvindelig cyklist, der væltede ned på asfalten. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Mandag kl. 16.50 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Storegade i Assentoft.  

Mandag kl. 22.10 blev en 39-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Gøteborg Allé i Aarhus N. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Kildevældet i Harridslev begået mandag d. 5/9 kl. 9.22
På Bygmarken i Lystrup begået mellem søndag d. 28/8 kl. 11.20 og søndag d. 4/9 kl. 10.00
På Scandiagade i Randers NØ begået mandag d. 5/9 mellem kl. 16.20 og kl. 16.40
På Hyacintvej i Randers NØ begået mandag d. 5/9 kl. 19.28

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi