Hos Carlsberg brygger de ikke kun øl. Carlsberg Laboratorium har gennem årene været en kilde til banebrydende forskning, der ikke kun har forbedret ølproduktionen, men også bidraget til naturvidenskaben. Foredraget, der streames live fra Aarhus Universitet, giver dig mulighed for at dykke ned i laboratoriets arbejde.
Videnskabelige opdagelser og bæredygtig ølbrygningBirgitte Skadhauge, lederen af Carlsberg Laboratorium, og brygmester Erik Lund vil fortælle om laboratoriets store opdagelser, såsom rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen. De vil også diskutere bæredygtige metoder til forædling af byg og humle, samt udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Klimatolerante fødevarer og historisk DNAForedraget vil også berøre den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Du vil høre om, hvordan Carlsberg Laboratorium arbejder med planter, der kan tilpasse sig forskellige klimatiske forhold, og hvordan fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland kan give indsigt i fortidens plantetilpasninger.
Under foredraget vil du få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som du kan nyde, mens du lærer om deres unikke egenskaber.
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Elev Sognehus, Høvej 4, 8520 Lystrup
Entré: 30 kr
Arrangør: Elev Borgerforening
Målgruppe: Alle
For mere information, besøg foredragets side og følg foredragenes nyhedsbrev.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her