Flere letbaneafgange i ny køreplan

Letbanen fortsætter den positive passagerudvikling ind i andet kvartal (Foto: Midttrafik)
dato

Fra 30. juni bliver Letbanens køreplan udvidet med ekstra afgange til både Grenaa og Odder. Kunderne kan derfor se frem til dobbelt op på letbaneafgange med to afgange i timen, når de rejser helt til Grenaa eller Odder.

Når Midttrafik skifter køreplaner på busser og letbane 30. juni, bliver der mere letbane til de kunder, der rejser mod Grenaa og Odder.

Flere letbaneafgange skal bane vejen for endnu flere passagerer
På strækningen mellem Ryomgård og Grenaa bliver køreplanen opjusteret med otte ekstra daglige afgange i hver retning. Dermed kører Letbanen med to afgange i timen hele vejen mellem Grenaa og Aarhus i tidsrummet kl. 5.00-20.00 på hverdage.

Letbanetilbuddet bliver også forbedret mellem Aarhus og Odder med to ekstra daglige afgange i hver retning. Kunderne får dermed mulighed for at hoppe på Letbanen hver halve time frem til kl. 20.00.

Midttrafiks planchef Henrik Juul Vestergaard glæder sig til at kunne tilbyde flere letbaneafgange:

”Flere og flere vælger at rejse med Letbanen til og fra Aarhus. Med de ekstra afgange mod både Grenaa og Odder giver vi kunderne en større valgfrihed og en større fleksibilitet. Det gør det lettere for kunderne at få hverdagens transportbehov til at passe med Letbanens afgange og bidrager forhåbentlig til, at endnu flere får øjnene op for Letbanen som et komfortabelt og grønt alternativ til bilen”.

Letbanen har flere passagerrekorder
Letbanen satte med 1.590.000 passagerer i første kvartal 2024 passagerrekord. Passagertallet steg med 20.000 flere passagerer i forhold til forrige kvartal, som også var en passagerrekord.

Den positive udvikling fortsætter ind i andet kvartal. Passagertallet ligger for år til dato næsten 15 procent over sidste års tal for samme periode.

Hovmarken lukker
Når de nye køreplaner træder i kraft 30. juni, betyder det samtidig, at letbanestoppet ved Hovmarken lukker ned. Midttrafik henviser kunderne til at tage Letbanen fra standsningsstedet i Lystrup eller benytte bybuslinje 18 ved stoppestedet Lystrup/Majsmarken i stedet.

Kilde: Midttrafik