Ejerskifte styrker det faglige netværk

Kilde: VetGruppen A/S
Profilbillede
Karoline Andersen

Nordre Dyrehospital i Lystrup indgår nu i sammenslutningen VetGruppen A/S. Ejerskiftet åbner nye perspektiver for den faglige specialisering i behandling af familiedyr.

Et ejerskifte hos Nordre Dyrehospital i Lystrup åbner nye perspektiver for den faglige specialisering af familiedyr.

Dyrlæge Jacob Schrøder Andersen har sammen med sin kone Anette stået i spidsen for hospitalet siden 2002. Hospitalet er støt og roligt vokset og tæller i dag en personalegruppe på fem dyrlæger og seks veterinærsygeplejersker. Den udvikling kan nu fortsætte som en del af en ny sammenslutning af danske dyreklinikker- og hospitaler, VetGruppen A/S.

VetGruppen A/S er en landsdækkende kæde med klinikker og hospitaler i København og på resten af Sjælland, Fyn og i Jylland. Med overtagelsen af Nordre Dyrehospital er sammenslutningen på bare 20 måneder vokset til 20 klinikker og hospitaler, og flere er på vej.

”Med aftalen har vi fremtidssikret hospitalet og vores arbejdsplads igennem mange år. Vi har altid prioriteret en løbende efteruddannelse og specialisering højt, og det nye netværk i VetGruppen åbner helt andre perspektiver i forhold til at dygtiggøre os yderligere,” siger Jacob Schrøder Andersen.

Han er selv er efteruddannet og certificeret i veterinær kiropraktik med speciel interesse i ryglidelser og underviser blandt andet i netop dette på en international veterinæruddannelse i Tyskland.

Jacob Schrøder Andersen fortsætter som daglig leder af Nordre Dyrehospital. Han glæder sig over at være blevet en del af en landsdækkende kæde af dyrehospitaler- og klinikker.

”Når hospitalet vækster til en vis størrelse, bliver hele ledelsesdelen en større opgave, end hvad man måske havde forestillet sig til at begynde med. Derfor har vi søgt fællesskab for at kunne fastholde og udvikle det faglige fokus og i stedet blive aflastet på det administrative. Det kan VetGruppen blandt andet være behjælpelige med,” siger Jacob Schrøder Andersen.

Familiens ekstra medlem
I de senere år har dyr generelt fået en større status og indgår som et ekstra medlem i mange familier, som derfor også stiller ekstra krav til behandlingen.

”Vi er selv specialiseret på en del områder, men nu er vi blevet en del af et landsdækkende familiedyrs-miljø, og det giver os langt bedre muligheder for sparring, vidensdeling og faglig udvikling. Vi har fået kollegaer på de andre klinikker og hospitaler, der er specialiseret i stort set alle typer af sygdomme og lidelser. Det at vi nu er en del af et større fagligt netværk har gjort vores base endnu bredere og mere solid,” siger Jacob Schrøder Andersen.

Det faglige fællesskab i VetGruppen A/S betyder også, at Jacob Schrøder Andersen i endnu højere grad kan koncentrere sig om arbejdet som dyrlæge og leder for de ansatte på dyrehospitalet.

”Med salget til VetGruppen får jeg i endnu højere grad tid til arbejdet som dyrlæge og leder, fordi vi centralt får hjælp til en række administrative funktioner som bogholderi, administration og markedsføring. Samtidig kan vi drive klinikken videre uden nogen form for topstyring og efter de værdier, som har skabt vores udvikling. Vi fortsætter med det samme personale, og med den samme vision og mission. Vi er de samme som hidtil - bare en smule bedre,” siger Jacob Schrøder Andersen.

Foruden undervisningen i Tyskland skal Jacob Schrøder Andersen også undervise på interne kurser i fysioterapi for VetGruppens medarbejdere.

Nærhed, tryghed og høj faglighed
Dyrlæge Rasmus Lennart Hansen, stifter og medejer af VetGruppen A/S, er glad for at få Nordre Dyrehospital med i sammenslutningen.

”Det er et veldrevet og moderne dyrehospital, og når vi siger nærhed i vores værdisæt, skal vi også ligge nært. Vi tolker nærhed både som omsorg, men også at vi er repræsenteret overalt i Danmark. Samtidige vil vi kombinere nærhed og tryghed med høj faglighed, så vi hele tiden kan matche udviklingen i branchen og de krav til kompetencer, som ejerne af familiedyr, heste og kvægbesætninger stiller i dag,” siger Rasmus Lennart Hansen.

Nordre Dyrehospital fortsætter i VetGruppens regi under samme navn, som en bredtfavnende klinik, der tilbyder en lang række medicinske og avancerede kirurgiske behandlinger, samt fysioterapi, kiropraktik og hundetræning.

Foruden Nordre Dyrehospital ejer VetGruppen A/S klinikker på Frederiksberg i København, i Valby, Taastrup, Birkerød, Hillerød, Hundested, Kalundborg, Gørlev, Sorø, Hundested, Odense, Faaborg, Langeland, Svendborg, Aabenraa, Tønder, Ansager og Lendum.

Flere artikler