Bedemand Keld Andersen har hjulpet familier gennem generationer

Foto: Bedemand Keld Andersen . Den nyeste afdeling på Bystævnet 1E
Profilbillede
dato

Når en af dine nærmeste går bort, er der flere ting at tage stilling til. Bedemand Keld Andersen, der har hjemme i Lystrup, står klar til at tage dialogen med de efterladte i den svære tid. Vi har taget en snak med indehaver, Frederik Andersen om, hvordan han, og resten af kollegerne i bedemandsfirmaet sørger for, at familien til den afdøde føler sig trygge. 

Hos Bedemand Keld Andersen er tillid, respekt og værdighed sat i højsædet. 

“Vi behandler alle med disse værdier, og kan være behjælpelige med professionel assistance og rådgivning, når I står i en af livets svære situationer,” fortæller han. 

“Der er indtil flere ting at tage stilling til i forbindelse med enten begravelse eller bisættelse,” starter Frederik ud. 

Af og til har den afdøde forfattet Min Sidste Vilje, hvor vedkommende tilkendegiver sine ønsker for sin afsked. Du kan downloade “Min Sidste Vilje” på Bedemand Keld Andersens hjemmeside her eller online hos Danske Bedemænd her

“Denne giver dig et indblik i den afdødes ønsker omkring højtideligheden, men derfor er der stadig en del ting at tage stilling til.” 

Frederik og kollegerne hjælper gerne med, hvordan du som pårørende skal forholde dig til et Min Sidste Vilje-dokument, såfremt din nærmeste har udfyldt sådan et. 

Hos Bedemand Keld Andersen står de klar til at bistå dig igennem processen. Det handler både om at lytte, når de pårørende åbner sig følelsesmæssigt, men også om alle facetter af de praktiske detaljer, de pårørende end måtte have. De får plads til at huske og sørge over den person, de har mistet, mens bedemanden tager sig af alt, der vedrører den endelige afsked. 

Med mange års erfaring at trække på, er der kyndig hjælp at hente hos Bedemand Keld Andersen, som siden 2017 har været drevet af Frederik Andersen. 

“Vi har mere end 125 års erfaring og er et DS IS09001 certificeret bedemandsfirma. Derfor kan vi ikke blot bistå og rådgive, når det kommer til at køb af kiste eller urne, men også i alle andre aspekter af den proces, du skal igennem,” fortæller bedemanden. 


Foto: Privat // Eksamineret bedemand og diplomuddannet, Keld Andersen (t.v.) & Indehaver, Frederik Andersen, eksamineret bedemand og formand for jyske afd. af Danske Bedemænd (t.h.) 

Der er indtil flere måder, hvorpå teamet bag Bedemand Keld Andersen bistår og rådgiver dig i forbindelse med et dødsfald.

“Vi lover personlig kontakt. Det kan både være telefonisk, hvor vi er tilgængelige 24 timer i døgnet eller ved en fysisk samtale,” forklarer Frederik og understreger, at det er helt op til den enkelte, om vedkommende føler sig mest tryg ved at mødes på deres kontor eller hjemme hos sig selv. 

Når bedemanden er ansvarlig for hele højtideligheden fra A-Z, betyder det også, at de hjælper med det lovpligtige papirarbejde. Her får du hjælp til anmeldelsen af dødsfald eller ansøgning til skifteretten om begravelseshjælp. 

“Vi tilbyder også hjælp til at ansøge om askespredning, begravelse eller kremering, samt alle andre lovpligtige papirer, du ønsker rådgivning omkring,” understreger Frederik Andersen.

De nyttige kontaktoplysninger, bliver der også taget hånd om, når de hos Bedemand Keld Andersen sørger for at formidle oplysninger til de forskellige instanser, der er vigtige i denne proces:

“Det gør vi for at sikre, at alt bliver gjort rigtigt og vi udformer gerne en huskeseddel til dig, så du er sikker på at nå igennem alle trin.” 

Særlige ønsker opfyldes

Når din nærmeste skal på sin sidste rejse, kan det være, at du har gjort dig nogle særlige tanker omkring, hvordan det skal finde sted - dem står Bedemand Keld Andersen klar til at indfri.

"Hvis du har specielle ønsker til højtideligheden, hvad end det drejer sig om sangvalg eller specifikt tøj, den afdøde skal iklædes, kan vi tage hånd om dette."

Påklædning af den afdøde, tilrettelæggelse i kisten og fremvisning i kapellet, inden ceremonien. Det kan bedemanden alt sammen sørge for, hvis du ønsker det. Hertil kommer selvfølgelig kyndig rådgivning om valget af kiste eller urne. 

“Vi sikrer, at dine ønsker bliver behandlet med respekt, så du står med den rigtige eller kiste eller urne til højtideligheden,” understreger Frederik. 

Du får også udførlig hjælp til bestilling og varetagelse af alt, der handler om blomster og gravsten, såfremt det er et ønske. Det samme gælder for sanghæfter, blomsterkort og blomsterne under selve højtideligeheden - det er alt sammen noget, hvor Bedemand Keld Andersen står klar til at bistå dig som pårørende. 

“Hvis det ønskes, at vi er tilstede under begravelsen, kan vi også være det.” 

Det er helt op til den pårørende, om vedkommende ønsker en borgerlig ceremoni, en kirkelig ceremoni eller en helt tredje type. 

“Uanset, hvilken en du ønsker, kan vi varetage dine specifikke krav - og vi varetager rustvognskørsel til krematorie, private ceremonier, kapel eller kirkegård for dig, hvis det også ønskes,” forklarer bedemanden. 

Afslutningsvis fortæller Frederik, at han og kollegerne kan hjælpe og bistå dig i processen med at indrykke en dødsannonce og/eller en mindesinde for din nærmeste. 

Begravelsesforretningen har gennem generationer hjulpet familier igennem den svære tid, et dødsfald efterlader, og de står altid klar til at hjælpe dig, der mister en, du har kært. 

“Hvis du ønsker hjælp med andre aspekter af højtideligheden, er du mere end velkommen til at kontakte os - du er garanteret personlig betjening med dyb respekt omkring dine ønsker og spørgsmål, uagtet hvornår du ringer,” slutter Frederik af. 

Rejsen dertil

At nå til at være det firma, som Bedemand Keld Andersen er i dag, har været en rejse. Noget som Frederik ser tilbage på:

“Den oprindelige begravelsesforretning blev grundlagt af Bedemand Gustav Poulsen i april 1897 på Frederiksgade 27 i Aarhus Midtby,” fortæller han. 


Foto: Privat // Bedemandsforretningen har rundet 125 år i Aarhus og omegn 

Poulsens begravelsesforretning blev drevet af familien gennem fire generationer, hvorefter Keld Andersen overtog firmaet i januar 1981.

De næste 36 år bliver firmaet drevet af Keld Andersen, indtil Frederik Andersen overtager efter Keld den 1. april 2017. 

I dag består Bedemand Keld Andersen af fem afdelinger, der eksisterer under samme navn. Afdelingerne er beliggende på henholdsvis Vester Allé 27 i Aarhus C, Grenåvej 123 i Risskov, i Lystrup på Bystævnet 1E, Grenåvej 743 i Løgten og på Hovedgaden 46 i Rønde. 

Og budskabet er klart - og gælder alle afdelingerne: 

“Det drejer sig om tillid, respekt og værdighed. Vi tager hånd om den døde og de pårørende.”

Du finder meget mere om Bedemand Keld Andersen på deres hjemmeside.


Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Bedemand Keld Andersen