AGF og OMBOLD vil styrke fællesskabet og støtte udsatte i Aarhus gennem fodbold

Den tidligere AGF-spiller, Oliver Lund, en OMBOLD-spiller og nuværende AGF-spiller Frederik Brandhof (Foto: OMBOLD)
dato

Aarhus' fodboldflagskib, AGF, og NGO’en, OMBOLD, går sammen om to særlige fodboldbegivenheder, der ikke kun handler om mål og sejre, men også om at styrke fællesskabet og støtte udsatte mennesker. En Sponsorcup og det første Aarhusmesterskab i gadefodbold er på programmet - alt sammen til fordel for OMBOLDs arbejde med at skabe positive livsforandringer for udsatte mennesker gennem fodbolden.

AGF og OMBOLD annoncerede sidste år et partnerskab, hvor det fælles mål var at bruge fodbolden som et redskab til at skabe positive forandringer for udsatte mennesker i Aarhus. Nu løfter Superligaklubben og NGO’en sløret for, hvordan de gennem to særlige fodboldbegivenheder over to dage vil støtte udsatte aarhusianere og styrke fodboldfællesskabet.

De festlige fodbolddage i juni vil blive sparket i gang med en Sponsorcup for AGF’s erhvervsnetværk. Alle indtægter fra arrangementet går ubeskåret til OMBOLDs arbejde med udsatte mennesker i Aarhus, som blandt andet tæller åbne træninger og en asfaltliga – de udsattes svar på superligaen – hvor mennesker, der kæmper med misbrug, hjemløshed og psykisk sårbarhed, hver uge dyster mod hinanden på fodboldbanen, og samtidig får gavn af idrættens fantastiske fællesskab.  

"Vi er stolte over at kunne støtte OMBOLD og deres vigtige arbejde. Hos AGF tror vi på, at fodbold kan være med til at ændre liv, og vi ønsker at bruge vores position som en af de største fodboldklubber i Danmark til at gøre en positiv forskel for de svageste i samfundet,” fortæller Nanna Nathalie Benn, projektleder hos AGF.

Det første Aarhusmesterskab i historien
På dag to afvikles det første Aarhusmesterskab i gadefodbold for socialt udsatte mennesker. Her vil udsatte aarhusianske fodboldspillere indtage hjemmebanen ved Ceres Park, når de skal spille mod udsatte fodboldspillere fra resten af Danmark.

Selvom målene scores på banen, så er alt det, der foregår udenfor banen, mindst lige så vigtigt, for det er her, at fodbolden og det fællesskab, der følger med, har potentiale til at gøre en kæmpe forskel, når det kommer til øget sundhed og til forebyggelse af ensomhed.

Initiativet markerer en milepæl i samarbejdet mellem AGF og OMBOLD og er en vigtig begivenhed for både klubben og OMBOLD.

”Samarbejdet mellem AGF og OMBOLD betyder enormt meget for vores spillere i Aarhus. Der er en kæmpe stolthed og passion, når det drejer sig om de lokale superligahelte. På et mere overordnet plan er der noget rigtigt og smukt ved, at den øverste del af eliten understøtter indsatsen ved at få samfundets allermest udsatte ind i kampen og ud på banen. For på banen er vi alle ens, og dette samarbejde er et tydeligt eksempel på, at vi kan skabe forandring gennem fodbold, hvis vi samarbejder på tværs af de naturlige skel”, udtaler Martin S. Pedersen, direktør hos OMBOLD.

AGF og OMBOLD håber, at en masse aarhusianere vil lægge vejen forbi parkeringspladsen ved Ceres Park og støtte op om holdene til både sponsorcuppen, hvor blandt andet et AGF legendehold deltager, samt til det åbne Aarhusmesterskab i gadefodbold for socialt udsatte, hvor mere end 250 spillere forventes at deltage.

Praktisk info
Datoer og tid

  • Sponsorcup: 14. juni fra kl. 14.00 til 18.00.
  • Det åbne Aarhusmesterskab: 15. juni fra kl. 10.00 til 16.00.

Spillested

  • Stadion Allé 70, 8000 Aarhus.
Kilde: OMBOLD
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.