Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Lystrup - tirsdag den 2. februar

Profilbillede

Lystrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Svendborg kl. 13.15

Særlig Efterforskning Vest fremstiller tirsdag kl. 13.15 i Retten i Svendborg tre mænd på 31, 37 og 44 år, der alle sigtes for besiddelse af en større mængde narkotika med henblik på videresalg.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere om sagen.

**

 

Politiet har været i kontakt med føreren af bilen

I mandagens døgnrapport var der omtalt en episode fra Viby, hvor en 12-årig pige søndag ved middagstid var blevet kontaktet af en fremmed mand i en bil. I den forbindelse opfordrede Østjyllands Politi manden i bilen til selv at kontakte politiet for et få afklaret, hvad der var foregået.

Østjyllands Politi har nu været i kontakt med føreren af bilen, og det er politiets overbevisning, at der er tale om en misforståelse, og at det derfor ikke er en sag for politiet. Dette er pigens forældre også blevet orienteret om.

**

 

Anholdt med skruetrækker, koben og pandelampe

En patrulje fra Østjyllands Politi fik natten til tirsdag kl. 01.00 øje på en mistænkelig mand, som kørte rundt på knallert ved hallen i Assentoft.

Manden kørte rundt med en pandelampe på, og da han så politiet, forsøgte han at køre fra patruljen ved blandt andet at køre ad fortovet og videre ud på en nærliggende vej. Betjentene fik dog hurtigt skærmet ham af med patruljebilen, og knallertføreren, en 33-årig mand, blev anholdt og lagt i håndjern.

I mandens jakke lå en skruetrækker, et koben, og nogle handsker, og han havde ingen god forklaring på, hvorfor han kørte rundt med den slags udstyr midt om natten. Han blev derfor sigtet for forsøg på indbrud et ukendt sted.

Da betjentene også fandt poser med mindre mængder kokain og hash, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

**

 

Udenlandsk butikstyv tilbageholdt

En 25-årig kvinde fra Marokko blev mandag kl. 18.08 tilbageholdt i Føtex i Storcenter Nord i Aarhus, da hun forsøgte at stikke af med varer, hun ikke have betalt for.

Den 25-årige havde taget flere varer fra butikken, men da hun kom hen til kassen, betalte hun ikke for alle. Det opdagede kassemedarbejderen, der bad den 25-årige lægge alle varer op på båndet. Kvinden betalte nu for flere varer, men da hun gik ud af butikken, lød alarmen, og personalet holdt hende tilbage. Det viste sig, at der fortsat var en del butiksvarer, som ikke var blevet betalt.

Da politiet kom frem, blev den 25-årige anholdt og sigtet for butikstyveri. Hun bliver nu tilbageholdt på Udlændingeloven, mens hendes sag bliver forelagt Udlændingestyrelsen.

**

 

Kniv og hash fundet i visitationszone

En patrulje standsede mandag kl. 18.29 en bil med tre mænd, som kørte rundt på Januarvej i Aarhus V, der ligger inden for den visitationszone, som Østjyllands Politi har oprettet.

Alle tre mænd blev visiteret, og bilen blev ransaget. I bilen fandt betjentene en joint, som en 26-årig mand erkendte var hans. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Gemt i bilen lå også en kniv, som patruljen beslaglagde. Det var i første omgang ikke muligt at fastslå, hvem kniven tilhørte, og ingen blev derfor sigtet for den del.

**

 

Flere ruder knust i bygning i Randers

Østjyllands Politi fik mandag morgen en anmeldelse om, at ukendte gerningsmænd havde knust omkring 18 ruder i Psykiatriens Hus på Gl. Hadsundvej i Randers C.

En patrulje kørte til stedet og sikrede spor. Der var umiddelbart ikke tegn på, at nogen var gået ind i bygningen, og der var heller ikke stjålet noget. Østjyllands Politi efterforsker derfor sagen som hærværk.

Hærværket er formentligt sket på et tidspunkt mellem fredag kl. 14.00 til mandag kl. 7.00.

Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte Østjyllands Politi via tlf. 114.

**

 

Kortslutning i motorrum

Mandag kl. 11.40 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var sket en form for kortslutning i motorrummet, så der var udbrudt brand i en bil, der holdt parkeret ved Meny på Hovedgaden i Rønde. Medarbejdere fra Meny fik dog hurtigt hjulpet med at få styr på branden, der stort set var slukket, da brandvæsnet ankom.

**

 

Aftensmaden var brændt på

Mandag kl. 19.17 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der muligvis var brand i en opgang på Skelvangsvej i Randers NV, idet der lugtede af røg og brændt plastik. Det viste sig dog hurtigt, at der blot var tale om noget aftensmad, der var brændt på, og det var derfor ikke en opgave for hverken politi eller brandvæsen.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 07.15 skete der et færdselsuheld på Lystrupvej i Lystrup. Et vidne har forklaret til politiet, at han kørte bagved en bil, der var på vej op ad afkørselsrampen fra motorvejen ved Lystrup. Føreren en den forankørende bil kørte herefter ind i rundkørslen, uden at tage hensyn til den øvrige trafik, hvorefter han drejede ind ad Lystrupvej, hvor han havde svært ved at holde sig i egen vognbane og flere gange var ved at påkøre modkørende bilister. Da føreren nærmede sig rundkørslen ved Viengevej kørte han ud i rabatten, hvor han påkørte et skilt, hvorefter han fortsatte videre ligeud og påkørte et andet skilt, inden han standsede bilen. Det viste sig, at den 68-årige mand, der førte bilen, formentlig havde fået et ildebefindende, og han blev derfor kørt til sygehuset. Der skete umiddelbart ikke skade på andre biler eller personer som følge af mandens kørsel.

Mandag kl. 09.37 skete der et færdselsuheld på Randersvej i Aarhus N. En 65-årig mandlig cyklist har forklaret til politiet, at han kom kørende ad Randersvej på cykelstien, da han kort før krydset ved Nydamsvej blev overhalet venstre om af en tuk tuk, hvilket gjorde ham så forskrækket, at han slog på tuk tuk’ens højre siderude. Føreren af tuk tuk’en kørte herefter ind foran cyklisten og bremsede hårdt op, så cyklisten ikke kunne undgå at køre ind i tuk tuk’en, hvorefter han styrtede. Føreren af tuk tuk’en kørte herefter fra stedet. Cyklisten var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade som følge af styrtet.

Mandag kl. 10.00 skete der et færdselsuheld på Nygade i Aarhus C, hvor en varebil, ført af en 33-årig mand bakkede ind i en 62-årig kvindelig fodgænger. Føreren af varebilen havde hverken set eller hørt kvinden, der blev væltet omkuld og kørt over. Kvinden blev kørt til behandling på sygehuset, og den 33-årige mand blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Mandag kl. 10.03 standsede en patrulje på Gl. Jennumvej i Randers NØ en bil, der var dækket til at is og dug i sådan en grad, at føreren ikke kunne orientere sig ordentligt. Den 33-årige mandlige fører af bilen blev derfor sigtet for overtrædelse af udstyrsbekendtgørelsen ved ikke at have fjernet is og dug fra bilens ruder, inden han kørte afsted.

Mandag kl. 10.50 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Boulevarden i Odder. Manden blev desuden sigtet for dokumentfalsk ved at have anvendt et sæt falske nummerplader for at undgå at betale blandt andet forsikring samt afgifter til Skat på bilen, som i øvrigt stod som afmeldt.

Mandag kl. 11.05 skete der et færdselsuheld i krydset Herredsvej/Hasle Ringvej i Aarhus V. En 50-årig mand kom kørende ad Herredsvej og kørte ind i svingbanen for at dreje til højre ad Hasle Ringvej, da lyset skiftede til rødt og han bremsede ned. I det samme kom en bil, ført af en 64-årig mand, kørende bagfra. Han nåede ikke at bremse ned og kørte derfor op bag i den 50-åriges bil. Den 64-årige mand blev sigtet for ikke at holde tilstrækkelig afstand til forankørende. Den 50-årige mand blev kørt til undersøgelse på sygehuset.

Mandag kl. 11.50 blev en 41-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Frederiksbergvej i Gjerlev J. Han blev desuden sigtet for manglende registrering af bilen og for ikke at have tegnet forsikring på bilen.

Mandag kl. 13.37 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Bavnevej i Tvede, Randers NØ.

Mandag kl. 16.11 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hermodsvej i Randers NV.

Mandag kl. 16.25 blev en 26-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse og kørsel uden førerret, da hun blev standset af en patrulje på Hasle Ringvej i Aarhus V.

Mandag kl. 17.10 skete der et færdselsuheld på Åby Ringvej i Aarhus V. En 42-årig kvinde har forklaret til politiet, at hun kom kørende ad Åby Ringvej, da bilen foran hende gav tegn til at ville dreje, hvorefter føreren af bilen ændrede mening og trak ud foran den 42-årige kvindes bil, så kvinden ikke kunne undgå at påkøre den anden bil. Føreren af den anden bil kørte herefter fra stedet. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Mandag kl. 17.45 spottede en patrulje på Fredensgade i Aarhus en bil, der kørte mod ensretningen, og patruljen kørte efter bilen, der kort efter blev standset på Østergade. Her kunne betjentene konstatere, at føreren af bilen var en kun 17-årig mand, der sad alene bilen. Han blev derfor både sigtet for at køre mod kørselsretning og for at køre bil uden ledsager.

Mandag kl. 17.57 blev en 30-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Grenaa.

Mandag kl. 19.33 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Klokkerfaldet i Aarhus V. Den 25-årige mand blev også fundet i besiddelse af en større mængde hash og skunk, hvorfor han også blev sigtet for salg af narkotika.

Mandag kl. 21.26 blev en 30-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Stationsvej i Thorsager, Rønde.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Tvedevej i Hald, Gjerlev J begået mellem fredag den 29/1 kl. 12.00 og søndag den 31/1 kl. 14.00
  • På Bavnevej i Tvede, Randers NØ begået mellem lørdag den 30/1 kl. 19.00 og mandag den 1/2 kl. 12.15
  • På Høeg Hagens Vej i Aarhus N begået mandag den 1/2 mellem kl. 14.00 og kl. 19.30
  • På Vestre Strandallé i Risskov begået mandag den 1/2 mellem kl. 13.30 og kl. 19.30
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi