Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Lystrup - fredag den 19. marts

Profilbillede

Lystrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 tre mænd på 18, 27 og 40 år i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. De sigtes for i februar at have begået røveri mod en 30-årig mand, som blev tvunget til at hæve penge ved en hæveautomat i Tilst. 

Politiet formoder, at der er en gerningsmand på fri fod og flere vidner, der ikke er identificeret, og af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden derfor om lukkede døre ved grundlovsforhøret. 

Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen p.t. 

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 13.00 en 50-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for indbrud begået et endnu ukendt sted, hvor han stjal nogle designermøbler. 

I samme sag blev en 21-årig mand varetægtsfængslet den 14-15. marts. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Butiksmedarbejder sigtet: Solgte hash til kunder

Østjyllands Politis specialpatrulje holdt torsdag eftermiddag en butik i Aarhus C under observation, da de havde mistanke til, at der blev solgt stoffer fra stedet. 

Mens de civilklædte betjente befandt sig tæt på butikken, fik de standset tre personer, som alle havde noget hash eller skunk på sig efter at have været inde i forretningen. De oplyste, at de havde købt det i butikken, som betjentene herefter aflagde et besøg. 

Bag disken stod en 42-årig mandlig medarbejder, som sagde, at han ikke kendte noget til salg af hash. 

Under visitationen af ham fandt betjentene dog en klump hash og nogle tusinde kroner i kontanter. Desuden blev der i butikken fundet salgsposer, der svarede til dem, som de tre kunder havde haft hashen i, da de blev standset. 

Den 42-årige forklarede, at kasseapparatet var i stykker, og at det var derfor han gik rundt med så mange kontanter i lommen. Den forklaring købte betjentene dog ikke, og medarbejderen blev derfor anholdt og sigtet for salg af hash. 

De tre kunder, der havde været i butikken, blev alle sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. Blandt kunderne var blandt andet en 16-årig dreng, som også blev sigtet for at være i besiddelse af en peberspray. 

**

Sigtet for forsøg på narkosalg – forsøgte at stikke af

Østjyllands Politis specialpatrulje skrev torsdag sammen med en person, der solgte narko via Snapchat. I den tro at han skrev med nogle potentielle købere, lavede sælgeren en aftale om at mødes ved en tankstation ved Ringvejen i Aarhus V. 

Da en civilklædt betjent dukkede op på tankstationen, traf han to 25-årige, som sad i en bil. Betjenten viste sit politiskilt frem, og bad mændene blive på stedet, men i stedet skyndte de sig at køre fra stedet i høj fart. 

Der var dog en patruljebil i nærheden, som hurtigt eftersatte bilen. Under eftersættelsen kørte føreren af bilen venstre om et helleanlæg, og op på cykelstien og på et tidspunkt ramte han også forskærmen på politibilen. Bilen standsede til sidst på Rymarken, hvor de to mænd blev anholdt. 

Den 25-årige fører af bilen blev sigtet for ikke at efterkommet politiets anvisninger og for flere færdselsovertrædelser. Derudover blev både han og hans makker sigtet for forsøg på narkosalg. 

Politiet fandt ikke noget narko på mændene, da de blev anholdt, men der blev fundet en kniv tæt på, hvor de havde befundet sig, og den blev sikret til nærmere undersøgelse. 

**

 

Fem mænd anholdt – arbejdede ulovligt

Østjyllands Politis afdeling for Særlige Sager tog torsdag kl. 10.00 på kontrol på en adresse i Syddjurs, hvor nogle udenlandske håndværkere var i gang med et byggeprojekt. Det viste sig, at ingen af de fem serbiske mænd, der var i gang med arbejdet, havde den fornødne arbejdstilladelse. Alle blev derfor anholdt og sigtet for ulovligt arbejde. 

Deres sag bliver nu forelagt Udlændingestyrelsen, der skal vurdere, om mændene kan udvises af landet. 

Mændenes arbejdsgiver kan nu se frem til en bøde på 50.000 kroner. 10.000 kroner for hver medarbejder, der arbejdede ulovligt. 

**

 

Anholdt efter knivstik mod kæreste

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 17.50 en anmeldelse om, at en mand havde stukket sin kæreste med sin kniv på en adresse i Kolind. Flere patruljer rykkede ud til adressen, hvor betjentene traf en 43-årig mand og en 28-årig kvinde. 

Kvinden havde fået et mindre snitsår i sit ene ben, men var ikke kommet alvorligt til skade. Den 43-årige mand blev anholdt og sigtet for grov vold. 

**

 

Gård udbrændte i Egå

Politi og brandvæsen rykkede torsdag kl. 7.08 ud til en brand i en landejendom på Hjortshøjvej i Egå. Da politiet kom frem, var bygningen overtændt, og den nåede stort set at brænde helt ud. Beboeren var ikke hjemme, og ingen personer kom til skade ved branden. 

Det var torsdag ikke muligt at fastslå brandårsagen. 

**

 

Brand i garage 

En garage udbrændte torsdag morgen ved en adresse på Fenstenvej i Gylling ved Odder. Politi og brandvæsen rykkede ud til branden omkring kl. 6.30, og brandvæsnet fik slukket ilden, der ikke nåede at brede sig til beboelse. 

Ingen personer kom til skade ved branden. Det var umiddelbart ikke muligt at fastslå brandårsagen. 

**

 

Færdsel 

Torsdag kl. 7.55 skete der et færdselsuheld i krydset Paludan-Müllers Vej/Fuglesangs Allé i Aarhus N. En 47-årig mandlig bilist foretog et højresving og ramte ind i en 22-årig mand, som kom cyklende ligeud. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 12.38 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nordjyske Motorvej ved Hadsten.

Torsdag kl. 15.35 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej i Tilst. En 29-årig mandlig bilist ramte ind i en bil ført af en 40-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til. 

Torsdag kl. 23.48 blev en 36-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Åbyhøjgård i Åbyhøj. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Majsmarken i Lystrup begået natten til torsdag d. 18/3 kl. 2.00 
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi