Nyt fra Lystrup i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Lystrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i politikredsen i dag. 

 

 

Stjal pakke og blev anholdt

Det er ikke kun juleaften, at man kun må tage de pakker, der står ens eget navn på. Det havde en 46-årig mand ikke helt styr på, og det kostede ham torsdag en sigtelse for tyveri. 

En patrulje så kl. 17.00 den 46-årige komme cyklende på Thorsgade i Randers med en pakke på bagagebæreren. 

Betjentene standsede cyklisten for at få en snak med ham, og da de spurgte ind til, hvem pakken var til, fortalte manden, at det var en pakke til ham selv, som han lige havde afhentet. Patruljen valgte nu alligevel at tjekke adressefeltet, og her stod navnet på en 22-årig kvinde, som bor på en helt anden adresse end den 46-årige. 

Betjentene ringede til kvinden, der fortalte, at hun ventede en pakke, som skulle have været afleveret i opgangen til hendes lejlighed i Randers C. 

Gået lidt på klingen erkendte den 46-årige nu, at han havde sneget sig ind i opgangen, hvor han havde stjålet pakken. Han blev derfor anholdt og sigtet for tyveri, og pakken blev leveret til rette ejer. 

**

 

18-årig stjal rødvin og blev sigtet for røveri

Personalet i en dagligvarebutik på Ringvej Syd i Viby kontaktede torsdag kl. 17.14 politiet og fortalte, at de havde tilbageholdt en ung butikstyv, der var meget opfarende og voldsom. 

En butiksdetektiv havde lagt mærke til manden, der havde lagt nogle flasker vin i en pose, men ved scan-selv-afsnittet betalte han kun for et par sodavand. 

Da butiksdetektiven konfronterede manden, forsøgte han at løbe fra stedet, men han blev indhentet, inden han nåede ud. Her gjorde han ifølge butiksdetektiven kraftigt modstand, og et par medarbejdere og et par kunder hjalp med at holde ham tilbage, mens politiet blev tilkaldt. 

Lidt efter ankom en patrulje til stedet, og de overtog den 18-årige mand, der erkendte at have stjålet drikkevarerne. Han blev anholdt og sigtet for røveri på grund af den voldsomme opførsel i forbindelse med tyveriet. 

**

 

Brand i gaffeltruck i lagerhal

Politi og brandvæsen rykkede torsdag kl. 10.52 ud til en mindre brand i en lagerbygning på Århusvej i Grenaa. Det viste sig, at der var gået ild i en gaffeltruck, der stod på stedet. 

Branden blev hurtigt slukket, og ingen personer kom noget til. Der skete nogle mindre sodskader på bygningen. 

**

Sigtet for hærværk efter rudeknusning

En patrulje kørte torsdag kl. 21.41 til Apotekerstræde i Randers efter en anmeldelse om, at en mand var i gang med at knuse nogle kældervinduer i en bygning. 

Da betjentene kom frem, traf de en 33-årig mand, der talte noget usammenhængende. Han erkendte dog at have knust to ruder, og han blev derfor anholdt, sigtet for hærværk. 

**

 

Slingrende bilist havde lattergasflaske i hånden

En borger kontaktede natten til fredag kl. 3.23 politiet, da han havde set en bilist køre slingrende rundt i Aarhus C. Bilisten, som borgeren mistænkte var påvirket af enten alkohol eller euforiserende stoffer, holdt nu i tomgang på Guldsmedegade. 

Kort efter var en patrulje på stedet, og da de gik hen imod bilen, steg en 20-årig mand ud fra førersædet med en lattergasflaske i hånden. Den 20-årige havde problemer med balancen og talte snøvlende, og han blev derfor anholdt og sigtet for at have kørt bil efter at have indtaget bevidsthedspåvirkende stoffer. 

**

 

Flere biler udsat for hærværk

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 22.28 en anmeldelse om, at flere biler, der holdt på Jernbanegade i Randers C, var blevet udsat for hærværk. 

En patrulje kørte til stedet, hvor de konstaterede, at mindst fem biler havde fået punkteret et dæk – formentligt ved at nogen havde stukket en spids genstand ind i dem. 

Et vidne havde set en mand liste rundt ved bilerne, og en hundepatrulje ledte derfor efter spor på stedet. Det lykkedes dog ikke at finde frem til gerningsmanden.

**

 

Færdsel

Torsdag fra kl. 18-23 stod en af politiets fotovogne på Østjyske Motorvej ved Hinnerup, og i løbet af de fem timer, den stod der, blev 144 bilister målt til at køre for stærkt. Seks af blitzede bilister står – foruden en større bøde – til at få et klip i kørekortet, da de kørte over 144 km/t på strækningen, hvor man højst må køre 110 km/t. To bilister kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet, da de rundede de 160 km/t. 

Torsdag kl. 9.28 skete der et færdselsuheld på Grenåvej ved Tåstrup på Djursland. En 30-årig kvinde bremsede hårdt op, da en kat kom ud på vejen, hvorefter hun blev ramt bagfra af en bil, der blev ført af en 35-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 10.40 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en lastbil havde påkørt nogle af letbanens kørebaneledninger ved en overkørsel på Sønderskovvej i Lystrup. Køreledningen lå efterfølgende løst, og der blev spærret af, mens der blev arbejdet på stedet. Lastbilchaufføren havde ikke opdaget påkørslen og var kørt videre, men politiet fandt hurtigt frem til den 44-årige mand, der havde kørt lastbilen, og fik ham afhørt om uheldet. 

Torsdag kl. 17.22 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Skelvangsvej i Randers NV. 

Torsdag kl. 19.06 blev en 72-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Skanderborgvej i Viby. 

Torsdag kl. 19.59 skete der et færdselsuheld på Kystvejen i Aarhus. En 51-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 30-årig mand, der blev skubbet op bag i en bil med en 65-årig mand bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Da betjentene havde mistanke til, at den 51-årige var påvirket af alkohol, blev hun anholdt og sigtet for spritkørsel. 

Torsdag kl. 20.43 skete der et færdselsuheld i krydset Fischersgade/Toldbodgade i Randers C. En 19-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en bil ført af en 53-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 21.06 skete der et færdselsuheld på Hadsundvej i Gjerlev. En 28-årig mandlig lastbilchauffør ramte ind i en bil ført af en 56-årig mand. Den 28-årige blev efterfølgende sigtet efter færdselsloven, og da han er udenlandsk statsborger blev han tildelt en straksbøde. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Søvangsvej i Solbjerg begået mellem onsdag d. 7/12 kl. 11.30 og torsdag d. 8/12 kl. 16.45
På Udsigten i Brabrand begået torsdag d. 8/12 mellem kl. 15.00 og kl. 19.20
På Ved Stranden i Egå begået torsdag d. 8/12 kl. 20.37
På Engparken i Ryomgård begået mellem torsdag d. 8/12 kl. 16.00 og fredag d. 9/12 kl. 2.00

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi