Døgnrapporten i Lystrup: mandag den 23. august

Profilbillede

Lystrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i dag. 

 

Flere taget med narko i Randers 

Østjyllands Politis specialpatrulje fik travlt med at skrive sager, da de lørdag aften gik rundt i Randers midtby. 

Betjentene, der går civilt klædt, måtte 14 gange skrive sigtelser for besiddelse af euforiserende stoffer – og en enkelt blev sigtet for besiddelse med henblik på salg. 

De fleste gange blev sigtelserne uddelt til unge mænd, som i forskellige baggårde i midtbyen blev taget på fersk gerning i at sniffe eller gøre klar til at sniffe amfetamin og kokain. 

Blandt de sigtede var to 15-årige, der havde hash på sig, og et par 17-årige, der var i besiddelse af kokain. 

Tidligt på aftenen omkring kl. 17.00 vakte to mænd på 25 og 33 år politiets mistanke, da de sad i en bil ved Randers Regnskov. Under en visitation af mændene og en ransagning af bilen fandt betjentene nogle poser med hash og kokain, nogle tusinde kroner i kontanter og en digitalvægt. 

Det blev ud fra afhøringerne og fundene vurderet, at den 25-årige skulle sigtes for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. Den 33-årige havde en mindre mængde hash på sig, som han blev sigtet for at besidde. 

Ud over de mange sager om euforiserende stoffer blev der lørdag aften og nat skrevet flere andre sigtelser. 

En 60-årig mand blev sigtet for vold ved at have nikket en vagt en skalle, efter at være blevet bortvist fra et telt på Havnegade. En 23-årig mand blev anholdt og sigtet, da han havde en kniv på sig, da han gik rundt på Trangstræde. Tre personer blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden - to for at indlede en slåskamp mod hinanden på Storegade og en for at skubbe til en vagt på Justesens Plæne. 

Fire personer blev sigtet for at råbe diverse skældsord efter patruljerende betjente. 


**

 

Leg med hardballgevær fik politiet til at rykke ud – tre mænd sigtet

En bekymret borger ringede søndag kl. 14.30 til politiet, da han så tre mænd sidde med et gevær med kikkertsigte på en bænk ved en legeplads på Lenesvej i Brabrand. 

Flere patruljer rykkede ud til stedet og fik indrammet området. Kort tid efter fandt politiet frem til tre mænd på 26, 38 og 42 år, som alle blev anholdt. Desuden fandt betjentene et hardballgevær med kikkertsigte, som mændene erkendte, at de havde siddet og peget og leget med udenfor uden at tænke sig om. 

Efter at have foretaget flere afhøringer og gennemgået videoovervågning blev de tre mænd sigtet for at forstyrre den offentlige orden, hvorefter de blev løsladt. 

Den 42-årige nåede dog også at blive sigtet for overtrædelse af knivloven, da betjentene fandt en kniv i hans sko, da de visiterede ham.  


**

 

Havde hash på sig og forstyrrede visitation

En patrulje fik søndag kl. 11.55 øje på tre unge mænd, der sad på en bænk ved Tranbjergskolen i Tranbjerg, og da der ved bænken lå en joint på jorden, tog betjentene kontakt til mændene. Alle tre blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, hvorefter de blev visiteret. 

Under visitationen af en 21-årig mand fandt betjentene en mindre mængde hash i hans ene lomme, og han erkendte samtidigt, at jointen på jorden var hans. 

En 20-årig mand var ikke særlig samarbejdsvillig og tog flere gange i sin telefon frem, mens han blev visiteret, så til sidst måtte betjentene føre ham hen til patruljebilen og sikre, at han ikke kunne forstyrre visitationen. 

Dét fik den 21-årige til at blande sig og gå helt tæt på betjentene, selvom han gentagne gange blev bedt om at fjerne sig. 

Til sidst måtte betjentene anholde ham og sigte ham for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. 

Både den 20-årige, og den tredje mand, som var 22 år, blev visiteret færdigt, men da de ikke havde noget ulovligt på sig, blev deres sigtelser frafaldet. 

**

 

Dykkere fundet under eftersøgning

En større eftersøgning blev iværksat søndag omkring kl. 17.00, efter en anmeldelse om, at to mandlige dykkere på 46 og 63 år var forsvundet ud for øen Hjelm tæt på Ebeltoft. 

Dykkerne var gået i vandet fra en båd kl. 16.15, og da de ikke var kommet tilbage efter aftalt tid, slog føreren af båden alarm. 

Flere både og helikoptere fra Forsvaret ledte efter dykkerne, og lidt over kl. 20.00 blev de fundet i live i vandet nord for Hjelm. 

Det viste sig, at dykkerne var drevet væk fra båden og på grund af strømforholdene, kunne de ikke selv komme tilbage. 

De blev efterfølgende tilset af en læge, men havde det efter omstændighederne godt og var umiddelbart ikke kommet noget til. 

**

 

Cyklist havde amfetamin i lommen

En patrulje tog mandag kl. 3.20 kontakt til en 28-årig mand, som trak rundt med sin cykel på Sandgade i Randers C. 

Han virkede påvirket af stoffer, og derfor besluttede betjentene at visitere ham. I hans ene lomme fandt patruljen en pakke piller, han ikke havde recept på, og i en anden lomme lå der en pose med en mindre mængde amfetamin. 

Både piller og amfetamin blev beslaglagt, og den 28-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Beruset kvinde skabte uro ved loppemarked 

En beruset kvinde råbte og skreg og opførte sig så truende over for forbipasserende ved et loppemarked i Mølleparken i Aarhus søndag middag, at politiet blev tilkaldt. 

Da patruljen kom frem, fandt de hurtigt frem til den 24-årige kvinde, som forsatte råberiet – nu rettet mod betjentene, der forgæves forsøgte at tale hende til ro. 

Til sidst blev den 24-årige anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden, hvorefter hun blev kørt til politistationen og sat i detentionen. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 15.27 skete der et færdselsuheld i krydset Hovedgaden/Møllebakkevej i Ulstrup. En 77-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 48-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. Den 77-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. 

Natten til mandag kl. 00.15 blev en 55-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Stadion Allé i Aarhus C. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Engelstoft i Lystrup begået mellem fredag d. 20/8 kl. 14.00 og lørdag d. 21/8 kl. 21.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi