Døgnrapporten i Lystrup: fredag den 10. september

Profilbillede

Lystrup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 en 20-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for at have blufærdighedskrænket flere kvinder i Trige. Se udsendte nyhed om sagen.
**

 

Færdselsindsats i Aarhus gav 131 sigtelser

Torsdag gennemførte Østjyllands Politis færdselsafdeling en færdselsindsats i Aarhus og omegn målrettet både cyklister, knallerter og bilister. Indsatsen mundede ud i 131 sigtelser, hvoraf over halvdelen blev givet til cyklister og knallertkørere, der ikke efterkom anvisningerne, fx ved at cykle i en gågade eller gennem et fodgængerfelt, eller som kørte ind et sted, hvor der var indkørsel forbudt. 

 

Cyklister og knallerter – 93 sigtelser:

60 x anvisninger ej efterkommet (herunder cyklet i gågade eller gennem fodgængerfelt)
25 x indkørsel forbudt
4 x benyttede håndholdt mobiltelefon
2 x konstruktiv ændret lille knallert
1 x nedslidt dæk på lille knallert 
1 x cyklede på fortov

 

Bilister – 38 sigtelser:

18 x hastighedsovertrædelser i by (klip)
6 x håndholdt mobiltelefoner (klip)
3 x registreringsbekendtgørelsen – manglende CVR nr.
2 x ej sikret køretøj (gik fra bil med nøgle i tændingen)
2 x ej benyttet sikkerhedssele
2 x hastighedsovertrædelser på motorvej (bøde)
1 x kørsel imod ensretning (klip)
1 x overhaling over spærrelinjer (klip)
1 x kørsel på cykelsti
1 x uberettiget brug af havariblink
1 x restance (nummerplade inddraget)

**

 

Falske bankmænd på spil igen

Østjyllands Politi fik torsdag anmeldelser fra to ældre kvinder, som var blevet kontaktet af svindlere, der udgav sig for at være fra banken. 

En 93-årig kvinde fra Aarhus blev om eftermiddagen ringet op af en ”bankmand”, der fortalte hende, at var blevet overført en del penge fra hendes konto, og at han skulle bruge hendes koder for at hjælpe hende. Kvinden udleverede dog intet og lagde på. 

En 86-årig kvinde fra Højbjerg nåede desværre at udlevere koden til sit dankort, da hun blev ringet op. Kort efter udleverede hun kortet til en mand, som hun troede kom fra banken for at hente kortet, så det kunne blive spærret. 

Der blev efterfølgende hævet nogle tusinde kroner fra hendes konto. 

 

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi har set flere sager med samme fremgangsmåde, hvor ældre mennesker bliver snydt af personer, der udgiver sig for at være fra banken eller lignende. 

Du skal aldrig give koder, NemID- eller kreditkortoplysninger i telefonen. Er du i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. 

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

**

 

Betjente steg på letbanetog – mand sigtet for at bære kniv

En passager på letbanen ringede natten til fredag kl. 00.56 til politiet, efter han havde set en mand sidde med en kniv synligt fremme i toget. 

Toget var på vej mod Lystrup Station, og dér skyndte en patrulje at køre hen. Betjentene nåede frem, inden letbanen fortsatte, og steg på toget, hvor de fandt frem til en 17-årig ung mand, som sad ved siden af en 23-årig mand. 

Begge blev taget ud af toget og visiteret, og i lommen på den 17-årige fandt patruljen en steakkniv. Den 17-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven. 

Hans 23-årige ven blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en mindre mængde hash i rygsækken. 

** 

 

Kvinde anmeldte tricktyveri

En 78-årig kvinde fra Viby anmeldte torsdag kl. 11.45, at hun kort forinden var blevet bestjålet af en mand, som hun havde haft besøg af i sin lejlighed. 
Ifølge kvinden havde manden banket på og havde udgivet sig for at være en person, der var ved at undersøge, hvorvidt borgerne var generet af støj fra noget byggeri. 

Hun endte med at invitere manden ind, og efter en kort snak, forlod han lejligheden igen. 

Lidt efter opdagede den 78-årige, at hendes håndtaske, der havde stået i stuen, var forsvundet. 

Østjyllands Politi opfordrer til, at man forholder sig kritisk til personer, der på den måde møder op og beder om at komme ind i ens hjem uden en forudgående aftale. Bed om ID på vedkommende og foretag evt. et kontrolopkald til den virksomhed eller myndighed, som personen udgiver sig fra at komme fra. Er du i tvivl, så lad være med at lukke vedkommende ind. 

**

 

Havde hash og peberspray i lommen

En patrulje på Lucernevej i Randers NV traf natten til fredag kl. 1.10 en 21-årig mand, som virkede påvirket af narko. Betjentene besluttede derfor at visitere den unge mand, som viste sig at have en mindre mængde hash i den ene lomme og en peberspray i den anden. 

Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for overtrædelse af våbenloven. 

**

Rutinekontrol førte til fund af hash og kniv

En bil med fire unge mænd blev natten til fredag kl. 2.15 standset i en rutinekontrol af en patrulje på Nørreport i Aarhus C. Da det lugtede af hash fra bilen, blev den ransaget, og mændene visiteret. 

En 20-årig mand havde hash gemt i lommer og underbukser, og han blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Under passagersædet fandt betjentene en kniv, som den 21-årige mand, der havde siddet på sædet, blev sigtet for at besidde. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 07.58 skete der et færdselsuheld i krydset Hørretvej/Mårslet Byvej i Mårslet, hvor en bil, ført af en 44-årig mand, med lav hastighed påkørte en 46-årig mandlig cyklist. Cyklisten blev efterfølgende kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 44-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt. 

Torsdag kl. 13.00 skete der et færdselsuheld på Clausholmvej i Randers SØ. En 41-årig mandlig bilist kom kørende ad Clausholmvej og skulle bremse ned, da han påkørt en anden bil, der blev ført af en 79-årig mand. Der skete kun mindre materiel skade som følge af påkørslen. 

Torsdag kl. 14.18 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Aarhus N. I forbindelse med en sammenfletning påkørte en 61-årig mandlig lastbilchauffør en forankørende bil, ført af en 37-årig kvinde, der var i færd med at flette ind foran. Bilen blev kilet fast til lastbilen og blev slæbt efter, indtil lastbilen holdt ind i nødsporet. Der skete umiddelbart kun materiel skade som følge af sammenstødet. Den 61-årige lastbilchauffør blev sigtet for manglende agtpågivenhed. 

Torsdag kl. 16.35 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for besiddelse af narkotika, da han blev standset af en patrulje på Dr. Holsts Vej i Åbyhøj. 

Torsdag kl. 17.14 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for besiddelse af narkotika, da han blev standset af en patrulje på Skanderborgvej i Aarhus C. 

Torsdag kl. 18.35 blev en 60-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Markedsgade i Randers. 

Torsdag kl. 22.45 skete der et færdselsuheld i krydset Torvald Køhlsvej/Nørregade i Odder. En bilist påkørte en lysmast. Efterfølgende kørte vedkommende fra stedet uden at underrette politi eller kommune. Ud fra vidneforklaringer fandt politiet kort efter frem til en 19-årig mand, som formodes at have kørt bilen. 

Natten til fredag kl. 1.55 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nordjyske Motorvej ved Randers SV. I bilen fandt patruljen nogle poser med amfetamin og nogle tusinde kroner i kontanter. Både stoffer og penge blev beslaglagt, og den 28-årige og en 47-årig mandlig passager blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg. 

**

 

Indbrud 

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Åbovej i Åby, Viby J begået torsdag den 9/9 kl. 03.42
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi